پیاز + عسل، دارویی طبیعی برای عفونت باکتریایی و درمان سرفه های شدید

با ترکیب پیاز و عسل ، دارویی طبیعی برای عفونت باکتریایی بدست می‌آید. ممکن است از این موضوع اطلاعی نداشته باشید، زیرا دانشمندان تنها بر روی داروهای سنتی قدیمی ما تحقیق می‌کنند. آن‌ها اکنون روش ترکیب مواد غذایی جهت بهره‌مندی از حداکثر فواید این مواد برای سلامتی را مجدداً کشف کرده‌اند.

پیاز و عسل

پیاز و عسل

محققان، اثرات پیاز تنها، عسل تنها و ترکیب عسل و پیاز را بر روی ۸ گونه میکروبی زیر بررسی نمودند:

* استرپتوکوکوس پیوژنس

* MSSA (استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی‌سیلین)

* MRSA (استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم در برابر متی‌سیلین)

* VSE (انتروکوک حساس به ونکومایسین)

* VRE (انتروکوک مقاوم به ونکومایسین)

* اشریشیا کولی

* سودوموناس آئروژینوسا

* کاندیدا آلبیکانز

نتیجه‌گیری تحقیق آن‌ها این بود، در حالی که هر یک از دو ماده غذایی عسل و پیاز دارای فواید خارق‌العاده‌ای برای سلامتی هستند، ترکیب آن‌ها نتایج بهتری را بدست می‌دهد.

آن‌ها در این تحقیق، از مواد زیر استفاده کردند:

منبع و نوع عسل: عسل جنگل سیاه (عسل Langaneza) از آلمان

منبع و نوع پیاز: پیاز قرمز مصری (Allium cepa). پیازهای تازه بطور کامل درون آب مقطر شسته شده و در معرض هوا خشک شدند. سپس ۲۰۰ گرم از آن له شد. خمیر بدست آمده به مدت ۲۴ ساعت دست نخورده باقی ماند. سپس آب آن از صافی گذرانده و از تفاله پیاز جدا شده و در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شد.

 

خواص پیاز و عسل برای سلامتی

پیاز یکی از قدیمی‌ترین سبزیجات کشت شده در تاریخ است که خواص ضدباکتریایی و قارچی دارد. همچنین پیاز خاصیت ضدمیکروبی در مقابل میکروب‌های آزمایش شده دارد، زیرا منبع سرشاری از فلاوونوئیدها، پلی‌فنول‌ها، گوگرد طبیعی، ساپونین‌ها و بسیاری از متابولیت‌های ثانویه است که اساساً مسئول فعالیت‌های دارویی آن هستند.

نکته: پیاز هر منطقه جغرافیایی ضد میکروب و عفونت های همان منطقه محسوب می شود و اگر می خواهید بیماری آن منطقه را نگیرد یا اگر در همان منطقه بیمار شده اید پیاز همان منطقه را مصرف کنید. 

عسل نیز دارای خاصیت ضدمیکروبی در مقابل میکروب‌های آزمایش شده است، زیرا حاوی فنول، اسیدهای چرب، چربی‌ها، آمیلازها، اسید آسکوربیک، پراکسیدازها و فروکتوز بوده و پتانسیل اسمزی بالا و pH پایینی دارد.

هر دوی این مواد غذایی دارای ارزش‌های تغذیه‌ای بسیار خوبی هستند و مصرف آن‌ها باعث ارتقای ایمنی بدن در جهت کمک به درمان عفونت‌های باکتریایی می‌شود. این عناصر مغذی (چه در پیاز و چه در عسل) می‌توانند به تنهایی یا با همکاری یکدیگر عمل نمایند و ممکن است کمک شایانی به فعالیت ضدباکتریایی ترکیب نمایند که منجر به کاهش بیشتر رشد باکتری‌ها و تقویت فعالیت از بین برنده میکرو ارگانیزم‌ها شود.

پیاز و عسل در ترکیب با یکدیگر ممکن است زمان نگهداری یکدیگر را افزایش دهند یا بهبود ببخشند.

 

نتیجه تحقیق

آب پیاز تنها: در غلظت‌های ۱۰۰، ۵۰، ۲۰ و ۱۰ درصد، در مقایسه ب گروه کنترل، دارای اثری قوی بر رشد تمام گونه‌های میکروبی مورد آزمایش بود و استافیلوکوکوس اورئوس حساس‌ترین میکروب در این گروه بود.

عسل تنها: در غلظت‌های ۱۰۰، ۵۰، ۲۰ و ۱۰ درصد، دارای اثری قوی بر رشد تمام گونه‌های میکروبی مورد آزمایش بود، تأثیر بسیار کمتری نسبت به اثر آب پیاز داشت.

ترکیب پیاز و عسل به نسبت ۱:۱: با غلظت‌های مختلف، بر روی تمام میکروب‌های مورد مطالعه تأثیر بسیار قابل توجهی را از خود نشان داد. نتایج همچنین نشان دادند که ترکیب پیاز و عسل، در مقایسه با پیاز یا عسل تنها، بسیار موثرتر و دارای اثر قوی‌تری بر میکرو  ارگانیزم‌ها بود.

 

عوارض احتمالی جانبی ترکیب پیاز و عسل

در صورت مصرف به مقدار زیاد، بروز برخی عوارض جانبی محتمل است. این ترکیب در اکثر افرادی که مقادیر زیادی از این ترکیب را بصورت خوراکی مصرف می‌کردند، بی‌خطر در نظر گرفته شده است. کارشناسان تغذیه عنوان می‌کنند که مصرف عنصر «دی‌فنیل‌آمین» موجود در پیاز تا مقدار ۲۵ میلیگرم در روز به مدت چندین ماه، خطری برای شخص مصرف کننده ندارد.

با این حال، افراد مبتلا به دیابت (ممکن است باعث کاهش قند خون شود)، اختلالات خونریزی (پیاز می‌تواند باعث کاهش انعقاد خون شود)، زنان باردار یا شیرده و نیز افراد تحت عمل جراحی نباید مقادیر بیشتر از میزان مورد نیاز پیاز را مصرف نمایند.

 

تداخل دارویی

در صورتی که هر یک از شرایط بالا را دارا هستید، پیاز را به مقدار زیاد به همراه داروهای خود مصرف نکنید، زیرا ممکن است با داروهای مصرفی شما تداخل ایجاد نماید.

بعلاوه، در صورتی که قرص لیتیم مصرف می‌کنید، از آنجایی که پیاز دارای خاصیت مُدِر است، مصرف آن ممکن است میزان حذف لیتیم خون را کاهش دهد. این امر ممکن است باعث افزایش مقدار لیتیم بدن شما شده و منجر به بروز عوارض جانبی جدی شود. اگر لیتیم مصرف می‌کنید، پیش از مصرف پیاز، با کارشناس سلامت خود مشورت نمایید، زیرا ممکن است کاهش دوز مصرفی ضروری باشد.

آلرژی: اگر می‌دانید که به پیاز آلرژی دارید، مصرف آن به همراه آسپرین می‌تواند باعث افزایش علائم آلرژی شود.

 

نتیجه‌گیری

ترکیب دو یا چند عامل ضدباکتری، موثرتر از هر یک از عامل‌ها به تنهایی است. این گروه دانشمندان اثبات کردند که نتایج مطالعات پیشین دانشمندان دیگر، صحیح بوده است: ترکیب عامل‌ها عملکرد بهتری نسبت به استفاده تنها از یک عامل دارد. بعلاوه، آن‌ها اثبات نمودند که فعالیت ضدباکتریایی ترکیب پیاز و عسل به نسبت ۱:۱، مقادیر بالاتری نسبت به هر یک از این عناصر بصورت مجزا دارد.

۱. ترکیب عسل بعلاوه برخی افزودنی‌های طبیعی، نسبت به عسل خالص و برخی عامل‌های موضعی بهبود زخم، نتایج بهتری بر روی خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و افزایش بهبود زخم دارد.

۲. ترکیب عسل با شیر گاوی، خاصیت ضدمیکروبی قوی‌تری نسبت به عسل یا شیر به تنهایی دارد، همچنین عسل یکی از مصلح های عسل محسوب می شود.

3. اثبات شده است که ترکیب عسل و تموزولومید (TMZ) (یکی از داروهای شیمی‌درمانی رایج خوراکی) که برای درمان انواع مشخصی از تومورهای مغزی استفاده شده است، فعالیت سیتوتاکسیک قوی‌تری دارد.

4. ترکیب عصاره‌های گیاهان دارویی مانند G. kola (گیاه آب قاشقی) و V. amygdalina مخلوط شده در عسل، که از رشد برخی میکروب‌ها جلوگیری می‌کند، تأثیر قوی‌تری نسبت به عسل تنها یا گیاهان دارویی به تنهایی دارد.

5. مطالعات دیگر اثرات قدرتمند برخی دیگر از ترکیبات عسل و عامل‌های طبیعی، مانند دارچین، قهوه، تربچه سیاه، سنجد تلخ، سیاه دانه یا لیمو را نشان داده‌اند.

شما هم می توانید دیدگاهتان را بنویسید.

دیدگاه شما برای ما مهم است.

امتیاز کاربران به : پیاز + عسل، دارویی طبیعی برای عفونت باکتریایی و درمان سرفه های شدید

امتیاز
دیدگاه ها
21 روز پیش

زهرا :

سلام
در سایت طیبات مطالب جالب زیادی وجود داشت و خیلی جامع هم بود. فقط یک سوال پیاز با عسل منع مصرف خاصی نداره مثلا قبل از غذا یا بعد از غذا؟

21 روز پیش

مدیر ارشد :

سلام بر شما
نه چیزی به عنوان منع مصرف در جایی ندیدم فقط در مصرف هر چیزی همچون این دارو هم اعتدال را رعایت کنید و بهتر است که قبل از غذا میل شود تا اثر بخشی و جذب آن توسط بدم بهتر صورت گیرد.