در روایات قولنج، نوعی باد معرفی شده است پس روایات قسمت بادهای بدن، در جلد اول، مفید هستند.
قولنج (روایات)
آمیزش در اوایل شب
امام باقر علیه السلام: در آغاز شب، نه در زمستان و نه در تابستان، با زنان نزدیكى مكن؛ چرا كه (در آن هنگام)، معده پر است و این كار، ناستوده، و از آن، بیم قولنج (باد كنج)، سست اندامى و كژدهانى، نقرس، سنگ، ریزش غیر ارادى ادرار، فتق و ضعف بینایى و هشیارى وجود دارد. اگر چنین كارى را بخواهند، باید در آخر شب باشد؛ چرا كه بیشتر موجب سلامت بدن است، در آن بیشتر امید فرزند مى رود و براى فرزندى كه میان زن و مرد تقدیر مى شود، هوش بیشترى را سبب مى شود.[1]
انجیر
امام علی علیه السلام: انجیر انسدادهارا نرم میکند و برای بادهای قولنج سودمند است در روز فراوان از ان بخورید و در شب هم بخورید اما نه فراوان.[2]
زردک (هویج سنتی)
امام صادق علیه السلام: زردك، مایه ایمنى از قولنج و بواسیر است و توان نزدیكى را تقویت مى كند.[3]
کدو
طب الائمة علیهم السلام: به امام صادق علیه السلام گفتم: از امیرمومنان علیه السلام حدیثى درباره كدو روایت شده كه فرموده است: كدو بخورید؛ چرا كه مغز را افزون مى سازد.
امام صادق علیه السلام فرمود: آرى . من نیز مى گویم كه براى درد قولنج، خوب است .[4]
تخم مرغ وماهی
امام رضا علیه السلام: باید از این بپرهیزى كه ... تخم مرغ و ماهى را همزمان در معده گرد آورى ؛ چرا كه هرگاه این دو با یكدیگر آیند، قولنج، باد بواسیر و دندان درد به وجود مى آورند.[5]
کاسنی
امام صادق علیه السلام: هر كس در حالى بخوابد كه در درون او، هفت تا كاسنى باشد، به خواست خداوند، آن شب از قولنج، در امان است .[6]
قولنج (خیراندیش) [7]
ـ پنج گرم ساقه و برگ خشك تاجریزی سیاه را در نیم لیتر آب جوش بریزید و دوازده دقیقه دم كنید. بعد، آن را صاف كنید و با عسل شیرین سازید و هر روز دو فنجان از آن را بخورید.
این دم كرده برای معالجه انواع قولنج های كبدی موثر و مفید است.
قولنج (تبریزیان)
معلول غلظت خون است و درمان آن صاف کننده خون است و اگر علت آن ورم روده باشد جامع با آب زیره و سنای مکی و طریفل و کاسنی تازه به تعداد 7 برگ در شب داروی قولنج است.
[1] طب الامام رضا ص64
[2] طب الائمه ص137
[3] الکافی ج6 ص372 ح2
[4] طب الائمه ص 138
[5] طب الامام رضا ص63
[6] الکافی ج6 ص362 ح1
[7]کتاب عسل
منبع: کتاب نسخه های معصومین و بزرگان طب اسلامی ایرانی - بیماری های گوارشی (نویسنده: رضا میرزایی )
اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !
دیدگاه شما برای ما مهم است.