ترشی گلو (باقری)[1]
وقتی گلو ، ترشی کرده و می سوزد برای درمان آن چنین عمل کنید :
20 گرم برگ بو و 40 گرم پوست نارنج را در یک لیتر آب جوشانده و با عسل طبیعی، شیرین کنید. اگر ترشی و سوزش گلو شدید بود روزی سه وعده قبل از غذا و اگر ترشی و سوزش گلو ، شدید نبود روزی دو وعده ( صبح و شب ) ، قبل از غذا میل کنید.
درمان ورم حلق ( بیماری لارنژیت ) ، درمان درد و سوزش گلو : مخلوط پودر فلوس با آب سبزی کاسنی را غرغره کنید.
ترش کردن گلو (باقری)[2]
- در ترش کردن گلو ، فقط گلو می سوزد نه معده ولی این ترشی از معده به سمت بالا می آید . ترشی گلو به روش زیر درمان می شود:
- برگ مو (20 گرم ) + پوست نارنج ( 40 گرم )
- این ها را در یک لیتر آب جوشانده و با عسل طبیعی شیرین کنید .
- اگر ترشی و سوزش گلو شدید بود سه وعده و اگر معمولی بود دو وعده ( صبح و شام) هر وعده یک لیوان کوچک قبل از غذا میل کنید .
توجه: اگر وزن کم بود به جای لیوان از استکان استفاده کنید .
ترشی گلو
مهمتریت علت ترشی گلو، ریفلاکس یا پس دادن اسید معده به سمت مری میباشد که علت آن سردی معده است، درمان آن : پرهیز از سردیها، پرهیز از غذاهایی با مواد افزودنی ( مانند سُس ها و فست فودها) ، در طول درمان و قبل از خواب معده پر و سنگین نباشد.
نسخه : 1- یک استکان عرق زنیان بعد از نهار و شام 2- یک لیوان عرق نعنا + یک قاشق غذاخوری بارهنگ بمدت 5 دقیقه جوشانده شود. بعد از سرد شدن یک قاشق عسل اضافه شود. سپس نصف لیوان نیم ساعت قبل از نهار و نصف لیوان نیم ساعت قبل از شام به مدت 14 روز میل شود.
[2] و 98 طب اصولگرای اسلامی ص 116
منبع: کتاب نسخه های معصومین و بزرگان طب اسلامی ایرانی - بیماری های مجاری تنفسی، بینی، گلو، ریه (نویسنده: رضا میرزایی )
اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !
دیدگاه شما برای ما مهم است.