ترشی گلو

ترشی گلو (باقری)[1]

وقتی گلو ، ترشی کرده و می سوزد برای درمان آن چنین عمل کنید :

20 گرم برگ بو و 40 گرم پوست نارنج را در یک لیتر آب جوشانده و با عسل طبیعی، شیرین کنید. اگر ترشی و سوزش گلو شدید بود روزی سه وعده قبل از غذا و اگر ترشی و سوزش گلو ، شدید نبود روزی دو وعده ( صبح و شب ) ، قبل از غذا میل کنید.

درمان ورم حلق ( بیماری لارنژیت ) ، درمان درد و سوزش گلو : مخلوط پودر فلوس با آب سبزی کاسنی را غرغره کنید.

ترش کردن گلو (باقری)[2]

  • در ترش کردن گلو ، فقط گلو می سوزد نه معده ولی این ترشی از معده به سمت بالا می آید . ترشی گلو به روش زیر درمان می شود:
  • برگ مو (20 گرم ) + پوست نارنج ( 40 گرم )
  • این ها را در یک لیتر آب جوشانده و با عسل طبیعی شیرین کنید .
  • اگر ترشی و سوزش گلو شدید بود سه وعده و اگر معمولی بود دو وعده ( صبح و شام) هر وعده یک لیوان کوچک قبل از غذا میل کنید .

توجه: اگر وزن کم بود به جای لیوان از استکان استفاده کنید .

 ترشی گلو

مهمتریت علت ترشی گلو، ریفلاکس یا پس دادن اسید معده به سمت مری میباشد که علت آن سردی معده است، درمان آن : پرهیز از سردیها، پرهیز از غذاهایی با مواد افزودنی ( مانند سُس ها و فست فودها) ، در طول درمان و قبل از خواب معده پر و سنگین نباشد.

نسخه : 1- یک استکان عرق زنیان بعد از نهار و شام 2- یک لیوان عرق نعنا + یک قاشق غذاخوری بارهنگ بمدت 5 دقیقه جوشانده شود. بعد از سرد شدن یک قاشق عسل اضافه شود. سپس نصف لیوان نیم ساعت قبل از نهار و نصف لیوان نیم ساعت قبل از شام به مدت 14 روز میل شود.


[2] و 98 طب اصولگرای اسلامی ص 116


منبع: کتاب نسخه  های  معصومین  و  بزرگان طب اسلامی ایرانی -  بیماری های مجاری تنفسی، بینی، گلو، ریه  (نویسنده: رضا میرزایی )

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.