خواص دارو:
هضم کننده غذا، ضد نفخ، لاغر کننده شکم، مجفّف رطوبات.
اجزاى دارو:
زیره سیاه مدبّر بریان (۱۵ واحد)؛ برگ سداب، زنجبیل (مکد ۶ واحد)؛ فلفل سیاه ۵/ ۴ واحد)؛ بوره ارمنى (۱ واحد)؛ عسل کف گرفته (۹۰ واحد).
شیوه ساخت دارو:
اجزا را کوبیده از الک مش ۱۰۰ رد کنند. سپس، با عسل بسرشند. دارو را در ظرف شیشه اى یا لعابى ریخته و مدت ۴۰ روز در انکوباتور در دماى ۳۵- ۳۷ درجه نگهدارى کنند.
زمان و مقدار مصرف:
پس از هر وعده غذا، یک قاشق چای خورى از دارو با آب میل شود.
ملاحظات مصرف:
– ممکن است در گرممزاجان و معدههاى خشک، درد خفیفى ایجاد کند که با مصرف همزمان عرق کاسنى- شاهتره از بین مى رود.
– مصرف دارو قبل از غذا ایجاد بىاشتهایى در فرد کرده و مصرف دراز مدت آن موجب لاغرى مى شود.
منبع: کتاب دارونامه طوبا (گزیده داروهای مجرب پزشکی ایرانی)
پدید آورنده: استاد اسماعیل ناظم