گرفتگی عروق و مجاری

 معرفی بیماری گرفتگی عروق و مجاری

گرفتگی عروق قلب

قلب دارای 2 شریان (سرخرگ) بزرگ به نام کرونری است، که مسئول خون رسانی و گردش خون ریوی است.

علائم گرفتگی عروق

توجه: کسانی که تریاک مصرف می کنند درد ناشی از گرفتگی عروق را حس نمی کنند و ممکن است یکباره سکته کنند.

درد قفسه سینه (= آنژین صدری)- تنگی نفس در اثر فعالیت (یا از پله بالا رفتن)- تعریق- تهوع- سبکی سر- درد منتشر در شانه و دست چپ- اختلال ضربان قلب یا فشار خون

علل

چربی- کلسترول- عدم معالجه تبخال- دیابت- افزایش هموسیستئین خون- پروتئین TRT

والو پلاستی= پالون زدن (حدود 5/1 سال بعد از والوپلاستی احتمال انسداد دوباره وجود دارد.) [1]

نسخه ها

(روایات)

حوک(ریحان کوهی)

امام صادق عليه السلام :حوك (/باذروج ) سبزى پيامبران است . بدان که در آن ، هشت ويژگى است ؛ هضم كننده است ؛ گرفتگى هاى عروق و مجارى را مى گشايد؛ آروغ را خوش بو مى سازد؛ دهان را بوى خوش مى بخشد؛ غذا را دوست داشتنى مى سازد؛ درد و بيمارى را از درون بدن ، بيرون مى كشد ؛ و امان انسان از جذام است ؛ (و) چون در درون انسان جاى گيرد، همه بيمارى ها را فرو مى نشاند.[2]

ایوب بن نوح می گوید: کسی که با امام کاظم علیه السلام  همسفر بود برایم نقل کرد که آن حضرت ریحان کوهی طلب کرده و فرمودند:

من دوست دارم غذای خود را با آن آغاز کنم که گشاینده ی مجاری بسته شده، اشتهاآور و زداینده ی چشم درد است و من آنگاه که غذا را با آن آغاز کنم، باکی ندارم که پس از آن چه غذایی بخورم و دیگر از هیچ بیماری و آسیبی هراس ندارم و آنگاه که غذا تمام شد بار دیگر ریحان کوهی طلب کرده و دیدم که برگه ای از آن را که روی غذا افتاده بود برداشته و خوردند.

به من نیز داده و فرمودند: غذای خود را با آن پایان ده که گوارنده ی غذای پیشین و اشتهاآور غذای پسین است. سنگینی معده را زدوده و دل و دهان را خوشبو می کند.[3]

انجیر

امام على  علیه السلام :خوردن انجير، رسوبات مجارى و رگ ها را نرم مى كند.[4]

روغن مالی

امام على  علیه السلام :روغن، پوست را نرم مى كند، و بر توان مغز مى افزايد، مجارى آب را در بدن مى گشايد، كثافت پوست را از ميان مى برد و رنگ را روشن مى كند.[5]

کرفس

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم: كرفس، انسدادها را مى گشايد، دل را طراوت مى دهد، حافظه مى آورد و ديوانگى، جذام، پيسى و ترس را دور مى كند.[6]

اویشن بانمک

امام صادق عليه السلام فرمود: ((چهار چيز، چشم را جلا مى دهد، سودمند است و هيچ زيانى ندارد)).

درباره آنها از امام عليه السلام پرسيدند.

فرمود: آويشن و نمك ، وقتى با هم باشند، نانخواه و گردو، وقتى باهم باشند.

به ايشان گفتند: اين چهار چيز، وقتى با هم باشند، به چه كار مى آيند؟

فرمود: نانخواه و گردو، (چون در بر هم قرار گيرند،) بواسير را مى سوزانند، باد را دور مى كنند، رنگ پوست را زيبا مى سازند، معده را سختى (مقاومت ) مى دهند و كليه ها را گرم مى كنند.

اما آويشن و نمك ، (چون در بر هم قرار گيرند،) بادها را از دل برون مى رانند، انسدادها را مى گشايند، بلغم را مى سوزانند، آب (منى ) را زياد مى گردانند، بوى دهان را خوش مى سازند، معده را نرمى مى دهند، بوهاى بد را از دهان مى برند و آلت را سفتى مى بخشند.[7]

نیشکر

امام کاظم علیه السلام  فرموده اند: نی شکر مجاری بسته را می گشاید و هیچ درد و زیانی در آن نیست.[8]

گرفتگی عروق کرونر قلب و ناراحتی قلبی(ضیایی) [9]

مثلا سه رگ اصلی شریانی خونرسان به عضلۀ قلب (سرخ رگ قلب) مسدود است

علل این بیماری:

  1. رسوب سدیم بر اثر خوردن نمک زیاد، نوشابه های گازدار، آ بمیوه ها ی شیمیائی، خیار شور، شوری، آ جیل و تخمه بو داده،
  2. رسوب تری گلیسرید خون بر اثر خوردن سرخ کردنی، تفت دادنی، بو دادنی، چربی با ترانس بالا، خامه، سرشیر، ته دیگ، کله پاچه، موز، انواع سسها، جگر سیاه، روغن جامد، کنسروها، و آبمیوه های شیمیائی،
  3. رسوب کافئین بر اثر خوردن چای، قهوه، شکلات، کاکائو، نسکافه،
  4. دخانیات، مواد افیونی، قرصهای روان گردان، مشروبات الکلی

درمان:

  1. صبحانه: یک لیوان شیر گاو کم چرب با یک قاشق مربا خوری عسل اسطوخدوس یا آویشن یا نعناع،
  2. وسط روز: یک خوشه انگور سیاه یا 21 عدد مویز ناشتا (یعنی کشمش انگور سیاه)،
  3. به همراه ناهار و شام یک قاشق پلو خوری آبغورۀ طبیعی انگور عسکری،
  4. ظهرها یک عدد گلابی،
  5. عصرانه چند عدد برش آناناس،
  6. کاهو را از بالا چهار قسمت کنید و در هر نوبت با ناهار و شام یک قسمت را بدون سس مصرف کنید،
  7. .شب قبل از خواب یک ساقه کرفس یا یک استکان آ ب کرفس (اگر سه رگ بسته هفته اول و دوم یک لیوان آب کرفس خام، هفته سوم و چهارم نصف لیوان، هفته پنجم یک استکان کوچک، از هفته ششم به بعد یک ساقه کرفس)،
  8. تره فرنگی به همراه ناهار و شام بخورید،
  9. ریحان کوهی (باذروج=حوک) بخورد،
  10. ته نشین سرکۀ سیر، بازکنندۀ عروق کرونر قلب است،
  11. در اول و آخر غذا، مخلوط آویشن نعنا بخورید،
  12. میوۀ شقاقل (هویج وحشی) بازکنندۀ عروق کرونر و ضد آنژین صدری است،
  13. زیتون خوارکی طبیعی و روغن زیتون خوراکی طبیعی مصرف کنید.

نکته:

اگر نوزادی رگ هایش مسدود بوده، صبح و وسط روز یک قاشق چایخوری آب کاهو، عصرانه یک قاشق چایخوری آب تره فرنگی و شب یک قاشق چایخوری آب کرفس، به او دهید. شب قبل از خواب: یک قاشق چایخوری آب ریحان کوهی به او بدهید[10]

گرفتگی عروق (تبریزیان) [11]

1-اسفند را کف مال کرده تا گرده سمی آن از بین برود 2گرم تا ده گرم  قورت دهند و دندان نزنند.

2- داروی تقویت قلب

3-گوشت گوسفند باشیرگاو بخورند.

4-ادرارشتر

5-داروی ترکیبی بازکننده عروق

6-داروی شافیه موقع خواب نصف گردو بمدت 4ماه مصرف کند.

گرفتگی عروق و کرونر قلب (خدادادی)

برخی از علل بیماری عبارتند از:

  • حرص و جوش خوردن و عصبی شدن و داشتن اضطراب و نگرانی مداوم.
  • مصرف زیاد غذاهای چرب و پرحجم و نداشتن تحرک و فعالیت کافی.
  •  نوشیدن زیاد چای غلیظ در روز و داشتن یبوست مزاج.
  • ابتلاء به فشار خون بالا و کنترل نکردن آن.
  • مصرف نکردن سبزیجات و میوه جات کافی در سبد غذایی روزانه.
  • استفاده نکردن از آب آشامیدنی به مقدار کافی در طول روز.
  • نداشتن نظم و برنامه در خواب و خوراک و استراحت.
  • اما درمان این بیماری به قرار زیر می باشد:
  • پرهز از غذاهای ممنوعه و مضر و استفاده نکردن از فرآوردهای حیوانی
  • روزی 3 تا 4 کیلومتر پیاده روی و نرمش و ورزش سبک.
  •  پیشگیری و درمان یبوست مزاج.
  •  مصرف روغن زیتون و روغن کنجد به جای روغن های دیگر.
  • خوب جویدن غذا و مصرف غذاهای خام گیاهی و سرکه سیب به همراه غذا؛ زیرا موجب می شود که چربی های رسوب کرده در دیواره عروق قلب به سرعت از بین بروند.

گرفتگی عروقی قلب (موسوی)

 زالو درمانی بعد از  رعایت دستورات طب سنتی طبق نسخه سکته قلبی صورت می پذیرد.[12]

جلوگیری از گرفتگی رگ های خونی (خیراندیش)

به گفته ی محققان دانشگاه ایلینویز، کسی که روزانه 4 قاشق عسل مصرف کند، آنتی اکسیدان مواد محافظ بیشتری در خون خود ذخیره خواهد کرد. این مواد از گرفتگی رگ های خونی جلوگیری می کنند.

محققان به مردانی که بین 18 تا 68 سال سن داشتند به مدت 5 هفته، هر روز یک لیوان آب با 4 قاشق پر عسل دادند، آزمایش خون این افراد نشان داد که در خون آنها به طور آشکار بیشتر از سایر افراد آنتی اکسیدان وجود دارد آنتی اکسیدان ماده ای است که از بافت های بدن در مقابل اکسیژن تهاجمی محافظت می کند. تحقیقات انجام شده در گذشته نیز نشان داده شده است. که عسل به اندازه ی سیب، موز یا توت فرنگی مواد محافظ و آنتی اکسیدان دارد. هر چه رنگ عسل تیره تر باشد. به همان اندازه حاوی پیوند های مفید بیشتری است.[13]

بازکردن گرفتگی (بنی هاشمی)

بادام تلخ باعسل مصرف شود

گرفتگی عروق (روازاده)

  • مصرف مرتب روغن کنجد و روغن حیوانی.
  •  خوردن عصاره سیر و لیمو ترش تازه
  • انجام حجامت و فصد و انداختن زالو به روی قلب(حتما بعداز مصرف بازکننده های عروق زالو بیاندازید).
  • پرهیز از مصرف گوشت گاو، سوسیس و کالباس.

گرفتگی عروق (روازاده)

پرسش: در آنژیو گرافی مردی 78 ساله مشخص شده که یکی از رگ­های قلب به صورت کامل گرفته، 2 رگ هم به صورت خفیفی گرفتگی دارد. همچنین چند تا از مویرگ­های مغز گرفتگی ناچیزی دارد. ضمنا پروستات هم دارند. راه درمان از طریق طب اسلامی چیست؟

پاسخ: 1. حجامت کنند؛ 2. آش سماق زیاد میل کنند؛ 3. برای قلبش باید زالو درمانی کند. 4-دم کرده اسطوخدوس و بادرنجبویه و گل گاوزبان و سنبل الطیب را هر شب یک لیوان میل کنید. 5-برای درمانهای تکمیلی به پزشک طب سنتی مراجعه نمایید.[14]

گرفتگی عروق (خیراندیش)

  • هفت عدد سیر را رنده و با آب سه عدد لیموترش تازه مخلوط کرده و بعد از شام و ناهار به مدت 120 روز میل شود.
  • شونسیل (4 واحد روغن زیتون بودار+ 2 واحد عسل+ 1 واحد سرکه طبیعی) بعد از ترکیب مواد مذکور روزی سه قاشق غذاخوری از آن به مدت 120 روز مصرف شود.
  • انجام بادکش کتف یک روز در میان در 21 مرحله.
  • حجامت عام سه مرتبه هر ماه یکبار.
  • یکماه بعد از حجامت سوم، 14 عدد زالو در موضع حجامت عام قرار داده شود.
  • ترک یا کاهش جدی سردی ها و مصرف ارده یا شیره انگور هفته ای 5 وعده به عنوان صبحانه. مالیدن روغن بادام تلخ از طرف انگشتان به سمت ساق پا مفید می باشد.[15]

باز شدن گرفتگی قلب (ضیایی) [16]

  • زیتون خوراکی طبیعی و روغن زیتون خوراکی طبیعی،
  • کاهو (بدون سس) با ناهار و شام،
  • کرفس خام شب قبل از خواب،
  • تره وحشی= تره فرنگی= پوارو (به زبان فرانسوی)،
  • سبزی ریحان کوهی.

درمان گرفتگی رگ قلب (یکتا)

گرفتگی رگ قلب از شروع درمان با زالو و بادکش و حجامت کردن پرهیز شود چون ممکن است آن خون لخته شده در رگ حرکت کرده و راه قلب را ببندد و شخص دچار سکته شود. البته امکان هم دارد که رگ قلب باز شود ولی این قطعی نیست و ممکن است کار به جای باریک بکشد. بنابراین ابتدا با داروهای خوراکی کار درمان را شروع کنید. سپس از زالو و حجامت کمک بگیرید. از روغن مایع و جامد حتما باید پرهیز کرد.

سیر و آبغوره خیلی به باز شدن رگ قلب کمک می کند. قبلا گفتیم که سیر را داخل آبغوره خرد کنید.

صد گرم قره قات را در عرق کیالک و عرق گزنه و عرق هوفاریقون جوشانده، صاف کرده، سه وعده، هر وعده یک لیوان قبل از غذا میل کنید. اگر عرق هوفاریقون نشد از ود هوفاریقون استفاده کنید. جوشاندن این دارو هم این گونه است که زیر گاز را کم می کنید همین که دارو دو سه تا قل زد شعله را خاموش کرده یک ربع صبر می کنید تا دم بکشد. از هر عرقی هم اگر یک لیتر باشد خوب است.

برگ درخت به، گل ختمی سفید، عناب مرزه و سماق را با هم مخلوط کرده و بجوشانید. روش جوشاندن این است که وقتی جوشید شعله زیرش را کم کنید تا دو سه تا قل بزند بعد بگذارید دم بکشد. آن گاه آن را صاف کرده سه وعده، هر وعده یک فنجان همراه با دو حبه سیر میل کنید سیر را خورد کرده مثل قرص داخل دهان گذاشته و این دارو را رویش بخورید. دیگر واجب نیست که مصرف این داروها قبل از غذا باشد.

عناب را در چهار عرق گزنه، بومادران، مرزه و کیالک جوشانده و صاف کنید آن گاه سه وعده، هر وعده یک فنجان از آن را میل کنبد.

با این چند نسخه ان شاء الله همان روز اول خطر سکته برطرف می شود و با ادامه آن تا 14 روز 95% گرفتگی رگ قلب به یاری خدا باز می شود به شرط پرهیز و اصلاح تغذیه و خودداری از غذاهای صنعتی . اگر کسی روغن نباتی نخورد به این راحتی سکته نمی کند.[17]

گرفتگی رگ قلب (باقری)

گرفتگی رگ قلب را با یکی از سه نسخه زیر مداوا کنید:

  • عرق کیالک (یک لیتر) + عرق گزنه (یک لیتر) + عرق هوفاریقون (یک لیتر)
  • عرقیات فوق را مخلوط کرده سپس 100 گرم قره قات را در آن جوشانده و صاف کنید. سه وعده یک لیوان از آن را میل کنید. بهتر است این مخلوط را ناشتا بخورید ولی اگر غذا کم بخورید خوردن آن پس از غذا هم مانعی ندارد.
  • برگ درخت به (50 گرم) + گل ختمی سفید (50 گرم) + عناب (50 گرم) + مرزه (50 گرم) + سماق (50 گرم)
  • مواد فوق را با هم قاطی کرده، دو قاشق بزرگ از آن را در یک قوری ریخته، جوشانده صاف کرده، سه وعده هر وعده یک لیوان همراه با دو حبه سیر میل کنید. (سیر را قورت دهید).
  •  عرق گزنه (یک لیتر) + عرق بومادران (یک لیتر) + عرق مرزه (یک لیتر) + عرق کیالک (یک لیتر).
  • عرقیات فوق را با هم مخلوط کرده، 200 گرم عناب را در آن جوشانده و صاف کنید.
  • سه وعده هر وعده یک لیوان از آن را همراه با یک قاشق مربا خوری رب انار میل کنید.
  • این فرمول بسیار قوی بوده با عمل کردن به آن از همان روز اول، خطر سکته و مرگ رفع شده و با ادامه دادن آن 95% گرفتگی رگ قلب را باز می کند. این روش را تا 14 روز ادامه دهید.

نکته های مهم

کسانی که سن آنها زیر 40 سال و دموی سوداوی هستند یعنی کسانی که مزاجشان گرم یا سوداوی است همراه با داروی نسخه سوم، تخم کاهو تناول کرده و به جای آب از عرق کاسنی و سکنجبین، شربت درست کرده، میل کنید.

کسانی که سن آنها بالای 40 سال و بلغمی سوداوی و چاق بوده و بدنشان سرد است همراه داروی نسخه سوم، مقداری تخم شوید میل کنید.

سیر ترشی و سیب برای تغذیه کسانی که گرفتگی رگ قلب دارند مفید است.

بالای قلب خود، زالو بیندازید.[18]

درمان انسداد رگهای قلب (آل اسحاق)

_خوردن روزانه دو نوبت مخلوط سی قطره گیاهی کراتاگوس با آب بعد از 40 روز مصرف سکنجبین و آب کرفس و هویچ زرد ایرانی و انجیر و نصف استکان دمکرده سنا به نسخه زیر عمل کنید.حتما باید زالو ،بعد از  مصرف داروهای باز کننده عروق باشد.

_یک نسخه مجرب اینکه سه عدد زالو روی سینه (طرف چپ سینه، بالای پستان و محاذی قلب)قرار دهید و بعد از افتادن زالو برای بند آوردن خون مقداری پشم را سوزانده و به محل نیش زالو بچسبانید. توضیح اینکه آب دهان زالو برای باز کردن دریچه های قلب و پاک کردن رسوبات عروق و تصلب شرایین(گرفتگی رگها)موثر است و نیازی به عمل جراحی نیست.[19]

انسداد کبدی و قلبی و رماتیسم (ضیایی)

صبح: مخلوط سکنجبین با آ ب آنار شیرین بخورید،

عصر: خوردن سکنجبین عنصلی،

شب: دمکردۀ تخم کرفس)یعنی یک قاشق چایخوری تخم کرفس را در یک استکان آبجوش ریخته و صبر کنید تا دم بکشد) بنوشید،

 جوشاندۀ غلیظ مریم گلی درمان راشیتیسم و رماتیسم است.[20]

تدابیر بیماران دچار گرفتگی عروق (کردافشار)

قبل از صبحانه:

پودر ماء الجبن افتیمونی طبق دستور

  • صبحانه، ناهار، شام ، میان وعده، سالاد ، نان و نوشیدنی طبق دستور
  • در طول روز یک عدد کاهو یا آب آن میل شود.
  • در تمام غذاها کمی زعفران به علاوه ادویه مخصوص قلب (زعفران، زردچوبه، زیره، انیسون، رازیانه، هل، زنجبیل، آویشن، دارچین، گل سرخ خشک، تخم گشنیز پودر شده، میخک، زنیان و کمی فلفل) اضافه شود.
  • رژیم سیر و لیموترش منقسم در چند وعده در طول روز مصرف گردد.
  • مخلوط سیاهدانه و عسل روزی 3-2 قاشق مرباخوری با آب و عسل میل شود.
  • دم کرده گاوزبان، بادرنجبویه، اسطخدوس، آویشن، مرزنجوش، ریشه مرغ، افسنتین از هر کدام 1 قاشق مرباخوری و یک قاشق غذاخوری افتیمون که در پارچه ای پیچیده و 2 بار هر بار به مدت چند ثانیه در آبجوش قرار گرفته و سپس شیره کشیده شود. دم کرده با عسل، نبات، شکر سرخ یا ترنجبین شیرین شده و روزی 5-4 بار استفاده شود.

یک روز درمیان به تناوب از این دم کرده ها میل شود:

1) 10 عدد میوه نسترن در یک لیوان عرق نسترن شب خیسانده، در طول روز دم کرده و میل شود.

2) 1 قاشق غذاخوری کیالک در یک لیوان عرق کیالک شب خیسانده، در طول روز دم کرده و میل شود.

  • شبها موقع خواب 2 استکان آب کرفس بنوشید.
  • ورزش روزی 3 بار هربار 10 دقیقه واجب و ضروری است.

رژیم غذایی بیماران دچار گرفتگی عروق کرونر

قبل از صبحانه:

دستور ماء الجبن:

3 قاشق غذاخوری پودر ماء الجبن افتیمونی و 2 قاشق خاکشیر را در یک لیوان عرقیات قلب ( شامل مخلوط عرقیات سیب، به، اسطخدوس، سنبل الطیب، بادرنجبویه، گلاب، گاوزبان، نعناع، نسترن، بهارنارنج، آویشن، هل، دارچین، کیالک)داغ شده حل کرده و محتوای لیوان را 3 قسمت کنید. هر 10 دقیقه یک قسمت آن را گرم بنوشید و در فواصل یاد شده کمی ورزش نمایید تا عرق کنید. بعد از نوشیدن قسمت آخر لیوان تا 3-2 ساعت چیزی نخورید. بعد از این مدت اگر اشتها داشتید، می توانید صبحانه بخورید. (ترکیب ماء الجبن ذکر شده می تواند خود یک صبحانه باشد).

صبحانه:
• در روزهای مختلف به تناوب از موارد زیر استفاده شود:

  1. مربای به / مربای سیب/ مربای بالنگ / مربای گلابی / مربای آناناس / مربای خلال نارنج / مربای شکوفه سیب/ مربای آمله و مربای هلیله بدون شیرابه (اگر مربا را خودتان تهیه می کنید ، در هنگام طبخ به آن کمی زعفران اضافه کنید) با نان مخصوص قلب
    طرز تهیه نان مخصوص قلب:

آرد گندم را با مقداری پودر مغز پسته، مغز تخم کدو، تخم گشنیز، هل، دارچین، زعفران و کمی شنبلیله مخلوط کرده و با مقداری شیره انگور و آب خمیر کنید. در یک استکان به اندازه یک قاشق چایخوری مخمر- که قبلا از نانوایی تهیه کرده اید- بریزید. به اندازه نوک قاشق چایخوری شکر و کمی آب ولرم – دقت کنید که آب نه گرم و نه سرد باشد- اضافه کرده و روی استکان را بپوشانید و چند دقیقه در محیط نیم گرم قرار دهید تا زمانی که پف کرده و حجم مخلوط آب و مخمر زیاد شود. سپس مخمر را به خمیر اضافه نموده و روی خمیر را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در محیط نیم گرم بگذارید تا خمیر به عمل بیاید. سپس داخل فر یا روی گاز نان را بپزید.
2. سیب پخته شده با دارچین و عسل و کمی زعفران

  1. رب به یا رب سیب زعفرانی یا مخلوط آنها با نان مخصوص قلب
  2. شیره انگور با نان سنگک یا نان مخصوص قلب
  3. یک قاشق غذاخوری گلقند با نان مخصوص قلب
  4. 30-21 عدد مویز (هر روز مصرف شود)
  5. هفته ای 2 بار زرده تخم مرغ عسلی با پودر دارچین

یک ساعت بعد از صبحانه:

یک لیوان شیر بز با کمی گلاب و عسل و دارچین و هل ساییده و افتیمون (یک قاشق غذاخوری افتیمون را در پارچه ای پیچیده و 3-2 بار هر بار به مدت چند ثانیه در شیر در حال جوش قرار گرفته و سپس شیره کشیده شود.)

میان وعده صبح:

  • در روزهای مختلف به تناوب از موارد زیر استفاده شود:
  1. عدد هویج متوسط را پخته، پوست و مغز سفت وسط آن را برداشته در ظرف چینی ریخته از شب تا صبح در هوای آزاد بگذارید. صبح با گلاب کمی عرق بیدمشک مخلوط کرده، پودر قند روی آن پاشیده بخورید.
  2. حلوای ماش:

یک پیمانه ماش پوست کنده را بکوبید و با روغن کمی تفت دهید. 2 پیمانه شیر بز اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا کمی غلیظ شود. سپس مقداری عسل اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر نسبتا سفتی به دست آید. پیش از برداشتن یک چهارم پیمانه مغز بادام پوست کنده خرد شده و کمی هل ساییده اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.

  1. پودر پسته، پودر سنجد، پودر کندر، کمی هل ساییده و کمی شکر مخلوط شود و 2 قاشق مرباخوری از مخلوط میل شود.

ناهار و شام:

نکات اولیه:

  • در تهیه غذاهای گوشتی ذکر شده از گوشت بره یا بزغاله بی چربی، جوجه مرغ، جوجه خروس، بلدرچین، کبک یا گنجشک استفاده کنید.
  • در تمام غذاها در هنگام طبخ یک استکان آب آهن تاب اضافه کنید.
  • در تمام غذاها ترکیب ادویه ذکر شده شامل این موارد باشد: زعفران، زردچوبه، زیره، انیسون، رازیانه، هل، زنجبیل، آویشن، دارچین، گل سرخ خشک، تخم گشنیز پودر شده، میخک، زنیان و کمی فلفل.
  • قبل و بعد از غذا به اندازه یک عدس سنگ نمک بخورید و خود غذا را بسیار کم نمک تهیه کنید.
  • روی تمام غذاها در هنگام مصرف یک قاشق سبوس گندم یا برنج بپاشید.
  • روغن مصرفی در غذاها روغن زیتون یا کنجد باشد.
  • مقادیر ذکر شده در مواد اولیه غذاها جهت تهیه غذا برای 4 نفر می باشد.
  • هفته ای 3 بار به جای وعده شام از غروب تا موقع خواب، هر ساعت یک استکان آب سیب با کمی گلاب و عسل و زعفران بخورید.

دستور غذایی:

  1. سوپ مخصوص قلب:

یک استکان جو، یک استکان برنج، یک بشقاب جعفری خرد شده، کمی گشنیز همه را با آب پخته تا له شود. سپس کدوی سبز خرد شده، ادویه و روغن زیتون اضافه شود.(برای قوت بیشتر می توانید این سوپ را با گوشت جوجه مرغ یا بلدرچین تهیه کنید.)

2. آش ماش:

یک پیمانه ماش مقشر را با نیم پیمانه برنج ، نیم کیلو سبزی (شامل تره، شوید، کمی ترخون، مرزه، جعفری و پونه) و 2 عدد شلغم متوسط رنده شده در آب جوش ریخته و بپزید. در انتهای طبخ کمی ادویه اضافه کرده و روی آش را با پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید.

  1. آش انار:

برنج را در آب بپزید تا نیم پخته شود، سپس کمی آب انار ترش با کمی قند یا آب انار شیرین و مقداری آب به شیرین داخل کنید، سپس کمی روغن بادام شیرین یا شیره مغز بادام شیرین اضافه کنید و بگذارید چند جوش بخورد تا مواد به خورد برنج برود. سپس ادویه را اضافه کنید. در این غذا می‌توان از گوشت جوجه مرغ یا گوشت بره استفاده کرد.

4. قلیه به و انار:

250 گرم گوشت را با 1 پیمانه بلغور خام، یک چهارم پیمانه برنج، یک چهارم پیمانه نخود، 1 عدد پیاز خرد شده، 2 حبه سیر خرد شده بپزید. در اواسط طبخ 150گرم به خرد شده اضافه کنید. در انتهای طبخ 1 قاشق شکر را در 1 پیمانه آب انار میخوش حل کرده و به همراه ادویه به غذا اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد. روی غذا را با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید.

  1. شوربای جوجه خروس:

گوشت یک جوجه خروس را با یک پیاز خرد شده، 2 عدد هویج خرد شده و نیم پیمانه سبزی (جعفری و گشنیز) در آب جوش ریخته و روی حرارت بگذارید و نیم ساعت بعد نیم پیمانه برنج اضافه کنید. در 10 دقیقه آخر طبخ، 5 گرم بسفایج و سایر ادویه را اضافه کرده و موقع کشیدن غذا بسفایج را خارج کنید. در هنگام مصرف کمی آب لیموترش یا آب انار یا آب نارنج بیفزایید.

  1. سوپ لپه:

یک پیاز را کمی تفت دهید و بگذارید با 1 پیمانه لپه و 2 حبه سیر رنده شده خوب بپزد. در اواسط طبخ 2 پیمانه آب مرغ به غذا اضافه نمایید. در انتها ادویه را اضافه نموده و بگذارید غذا جا بیفتد. روی غذا را با پیاز داغ تزیین کنید.

  1. سوپ تره بار:

2 عدد هویج خرد شده، 2 عدد پیاز خرد شده، 2 ساقه کرفس تازه خرد شده، 1 عدد شلغم خرد شده، 1 عدد چغندر خرد شده، 1 عدد کدوسبز خرد شده و 7 گرم میوه نسترن را در آب بپزید و در انتهای طبخ ادویه را اضافه کنید.

  1. سوپ هویج:

یک عدد پیاز ریز خرد شده را با نیم کیلو هویج نگینی شده کمی تفت داده و 1 قاشق آرد اضافه کنید و سپس با آب و 3 قاشق جعفری تازه خرد شده و 4 شاخه نعناع بگذارید بپزد. در انتهای طبخ ادویه را اضافه نموده و روی سوپ را با جعفری خرد شده تزیین کنید.

  1. سوپ تره فرنگی:

یک عدد پیاز درشت را ریز خرد کرده و با 2 حبه سیر رنده شده، 3 عدد هویج نگینی شده، 4 ساقه کرفس خرد شده و نیم پیمانه تره فرنگی خرد شده کمی تفت داده و و سپس 4 پیمانه آب مرغ (یا آب سایر گوشتها) را اضافه کرده و بپزید. سپس مواد پخته شده را از آب مرغ جدا کرده و در مخلوط کن با 3 قاشق شوید خرد شده تازه، نصف قاشق مرزنجوش و 2 قاشق ریحان خرد شده تازه مخلوط کنید و مجددا آب مرغ را اضافه کرده و بگذارید سوپ غلیظ شود. روی سوپ را با شوید خرد شده تزیین کنید.

10. اشکنه سرکه شیره:

یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت داده و 1 قاشق آرد، 1 قاشق نعناع خشک و کمی ادویه اضافه کنید. 2 پیمانه سرکه شیره را با 2 پیمانه آب اضافه کرده و پس از چند قل جوشیدن 2 عدد زرده تخم مرغ را اضافه کنید و بگذارید 12-10 دقیقه با حرارت کم بپزد.

11. اشکنه به:

یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت داده و سپس 1 قاشق آرد و یک عدد به نگینی شده را اضافه کنید. سپس با 5 پیمانه آب، 2 قاشق شکر و کمی ادویه بپزید. در انتها 2 عدد زرده تخم مرغ اضافه کرده و 12-10 دقیقه با حرارت کم بپزید. موقع کشیدن غذا روی آن کمی دارچین بپاشید.

  1. اشکنه شنبلیله یا مرزنجوش:

یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت داده و سپس 1 قاشق آرد و 2 قاشق شنبلیله یا مرزنجوش و کمی ادویه اضافه کرده و با 5 پیمانه آب به جوش بیاورید. سپس 2 زرده تخم مرغ را در غذا اضافه کنید و 12- 10 دقیقه بپزید.

  1. نخوداب:

مقداری نخود را 24ساعت در آب خیسانده، همراه با یکی از گوشتهای نام برده شده و پیاز و مقداری شوید و گشنیز و ادویه روی شعله ملایم حرارت پخته شود و در هنگام مصرف به عنوان چاشنی از روغن زیتون و آبلیمو استفاده شود.

  1. آبگوشت به و سیب:

نیم کیلو گوشت را با 2 پیمانه نخود و یک عدد پیاز بار بگذارید. در ساعت دوم طبخ 3 عدد به پوست کنده نگینی شده و 3 عدد سیب زرد پوست کنده خرد شده و کمی ادویه را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید. 12-10 دقیقه قبل از برداشتن نیم پیمانه سرکه شیره اضافه کنید. موقع مصرف روی آبگوشت کمی دارچین بپاشید.

15. خورشت مرغ:

مخلوطی از زنجبیل و شکر به نسبت 1 به 3 تهیه کرده و 5 قاشق شیره تمرهندی به آن اضافه کنید. 250 گرم سینه مرغ خرد شده را به مدت 30 دقیقه در این ترکیب بخوابانید. سپس 1 عدد پیاز خرد شده و 2 حبه سیر رنده شده را روی حرارت کمی تفت داده و مرغ و مایه آن را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا مواد به خورد مرغ برود و مرغ بپزد. سپس یک سوم بوته کاهو پیچ خرد شده و 6 عدد پیازچه خرد شده را اضافه کنید و در ظرف را 3-2 دقیقه ببندید و سپس از روی حرارت بردارید.
16. خورشت گوشت و تره فرنگی:

250 گرم گوشت گوسفند یا بزغاله را با 1 عدد پیاز درشت خرد شده کمی تفت داده و بپزید به صورتی که وقتی که گوشت پخت حدود نیم پیمانه آب داشته باشد. در ظرفی دیگر 1 بوته تره فرنگی و چند ساقه کرفس و 2 هویج خرد شده را کمی تفت داده و نیم ساعت قبل از پایان پخت گوشت به همراه ادویه به آن اضافه کنید.
17. خورشت کدو حلوایی:

5/1پیمانه نخود را با آب بپزید. در پایان ساعت دوم پخت نخود، 75 گرم کدو حلوایی پوست کنده خرد شده، 1 عدد سیب پوست کنده خرد شده و1 عدد گلابی پوست کنده خرد شده را به آن اضافه کنید. در ظرف دیگری یک چهارم پیمانه بادام پوست کنده را با 2 حبه سیر بکوبید تا خمیر شود. خمیر حاصله را با یک عدد پیاز خرد کرده کمی تفت دهید و 2 قاشق غذاخوری پودر نان خشک و کمی آب نارنج به آن اضافه کنید. در اواخر زمان طبخ نخود و میوه های همراه آن، مخلوط پیاز و سیر و بادام را به همراه ادویه اضافه کرده و بگذارید مایه خورشت غلیظ شود. این خورشت را با نان مخصوص قلب مصرف کنید.

  1. خورشت زردک:

250 گرم گوشت خرد کرده را با یک پیاز خرد شده کمی تفت دهید. سپس 3 پیمانه آب و یک قاشق عسل اضافه کرده و بگذارید بپزد. در پایان ساعت دوم پخت گوشت، یک چهارم پیمانه لپه و 200 گرم زردک (هویج ایرانی) سکه ای خرد شده را اضافه کنید. در انتهای پخت ادویه را اضافه کرده و چند دقیقه قبل از کشیدن غذا 2 قاشق آبلیموی تازه یا آب نارنج بیفزایید.

  1. خورشت عناب:

250 گرم گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده خوب مخلوط کرده و از آن کوفته هایی به اندازه گردو درست کرده و در آرد بغلتانید و کنار بگذارید. در ظرف دیگری کمی پیاز تفت داده و کوفته ها را کمی با پیاز تفت دهید. در قابلمه دیگری 2 حبه سیر رنده شده، یک چهارم پیمانه رب انار، 2 قاشق شیره انگور و یک چهارم پیمانه لپه و مقداری آب را به جوش آورده و مخلوط پیاز و کوفته را اضافه کنید و بگذارید بپزد. در 10 دقیقه آخر طبخ، نیم پیمانه عناب، نیم پیمانه بادام پوست کنده خرد شده، نصف قاشق نعناع خشک و کمی ادویه را اضافه کنید. خورشت را با نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید.

  1. خورشت کرفس:

250 گرم گوشت را با پیاز خرد شده بپزید. در ساعت دوم پخت 3 پیمانه سبزی خرد شده شامل نعناع و جعفری و نصف بوته کرفس را اضافه کرده و در 10 دقیقه آخر ادویه و کمی آبغوره یا آب نارنج بیفزایید.

  1. خورشت ریواس:

250 گرم گوشت را با پیاز خرد شده بپزید. در 10 دقیقه آخر پخت ریواس خرد شده را کمی تفت داده و با ادویه و کمی آبغوره اضافه کنید.

  1. خوراک مرغ و زیتون:

یک عدد پیاز خرد شده را با 3 ران مرغ کمی تفت دهید. سپس 2 حبه سیر و نیم پیمانه زیتون سبز بدون هسته خرد شده اضافه کنید. 2 ورقه لیموترش تازه در ظرف اضافه کنید و مواد را با آب بپزید. در 10 دقیقه آخر طبخ ادویه را اضافه کنید و غذا را با جعفری خرد شده تازه تزیین کنید.

  1. خوراک بلدرچین و مویز:

یک عدد بلدرچین را با ادویه و کمی آرد آغشته کنید. 2 قاشق سرکه را با 1 قاشق چایخوری شکر مخلوط کرده و با کمی آب به بلدرچین اضافه کرده و بپزید. در 10 دقیقه آخر پخت یک چهارم پیمانه مغز بادام پوست کنده اضافه کنید و موقع کشیدن غذا، روی بلدرچین 2 قاشق مویز بی دانه بریزید.

  1. زیرباج:

نیم کیلو گوشت مرغ را تکه تکه کرده با پیاز، دارچین، نخود پوست گرفته، روغن کنجد و آب بجوشانید تا بپزد.200گرم سرکه،100گرم جلاب یا شکر، مغز بادام که در گلاب شیره گرفته باشند، گشنیز خشک، زیره و زعفران به آن اضافه کنید تا جا بیفتد.
25. سکباج:

گوشت یا مرغ را تکه تکه کرده نیم پز ‌کنید، سپس پیاز و زردک و تره را چند جوش دهید و لزوجت آن را گرفته و با آب سرد بشویید. سپس در گوشت داخل کرده و کمی سرکه و شکر چاشنی کرده و بگذارید جا بیفتد. به عنوان ادویه خوشبو، کمی زعفران اضافه ‌کنید.

  1. خورش ابراهیمیه :

200 گرم گوشت بره خرد شده را با نمک کمی در آب بجوشانید و کف آن را بگیرید .سپس خارج کرده و با روغن زیتون و پیاز خرد شده کمی تفت دهید .مجدداً روی آن آب بریزید و با ادویه و گشنیز خشک بگذارید بپزد .سپس مقداری آبغوره یا سرکه و کمی شکر به مقداری که چاشنی آن شود اضافه کنید .در انتهای طبخ مغز بادام پوست کنده را ریز کرده و به آن اضافه نمایید تا چند جوش بخورد و سپس کشیده با نان یا برنج بخورید.

  1. خورش زرشکیه:

ابتدا مرغ را تمیز کرده و شکم آن را خالی نمایید و بشویید و در حالت عمودی بگذارید تا آب شکم آن خالی شود .سبزی ها شامل (گشنیز، جعفری و کمی برگ تازه کاسنی) را شسته و خرد نمایید .زرشک را بخیسانید و آبکشی نمایید و بگذارید خشک شود .سپس زرشک را با سبزی ها مخلوط کرده و داخل شکم مرغ بریزید و شکم آن را بدوزید و با مقداری ادویه و آب بگذارید با حرارت ملایم بپزد .پس از پختن نخ شکم مرغ را بردارید و آن را در دیس بکشید.

  1. ماهی کیلکای دارچین زده:

15-12 عدد ماهی کیلکا را در کمی آب نارنج یا آب لیموترش و پیاز بخوابانید و سپس به صورت کباب در فر یا روی زغال یا روی گاز تهیه شود و بعد از کباب شدن روی آن دارچین پاشیده و میل شود.

  1. کباب گوشت پرندگان ذکر شده با ادویه
  2. کته مخلوط (1):

ماش را با آب بپزید. ماش پخته را با ادویه و کمی روغن همراه با برنج به صورت کته تهیه کنید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.

  1. کته مخلوط (2):

یک پیمانه برنج را با آب، روغن و کمی ادویه به صورت کته تهیه کنید. وقتی آب برنج تمام شد و هنگام گذاشتن دم کنی روی قابلمه، یک پنجم پیمانه بادام پوست کنده خرد شده و همان مقدار مویز بی دانه و 2 قاشق شکر را اضافه کنید و بگذارید دم بکشد. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.

  1. پلو مخلوط (1):

یک پیمانه برنج را آبکش کنید و موقع دم کردن برنج، لای آن نیم پیمانه مغز پسته تازه و یک سوم پیمانه شوید تازه خرد شده و کمی ادویه بریزید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.

  1. پلو مخلوط (2):

یک پیمانه برنج را آبکش کنید. 150 گرم هویج خلال شده را با کمی آب و شکر بپزید. موقع دم کردن برنج، لای آن هویج پخته و کمی از آب و شکری که هویج در آن پخته به اضافه کمی ادویه بریزید و بگذارید دم بکشد. موقع کشیدن برنج آن را با خلال پسته تزیین کنید.

  1. پلو مخلوط (3):

شربتی از آب و شکر تهیه کنید و کمی خلال پوست بالنگ یا نارنج را در آن ریخته و 5 دقیقه بجوشانید. بعد مقداری خلال بادام و پسته به آن اضافه کنید. برنج را آبکش کرده و خلال ها و کمی ادویه را لای آن ریخته و دم کنید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.

35. پلو مخلوط (4):

یک پیمانه برنج را آبکش کنید. مقداری زرشک و ادویه و شکر را در کمی روغن تفت دهید و موقع دم کردن برنج لای آن بپاشید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.

36. پلو مخلوط (5):

یک و نیم پیمانه برنج را آبکش کرده و موقع دم کردن آن، مخلوطی از سبزیجات خرد شده شامل جعفری، گشنیز، شنبلیله، ریحان، ترخون ، شوید و کمی سیر تازه را با مقداری ادویه لای برنج بریزید و دم کنید. روی سبزی پلو را با زعفران تزیین کنید.

سالادها:

سالادها نباید با غذا مصرف شوند و فاصله مصرف غذا با سالاد باید 1 تا 5/1 ساعت باشد.

1. سالاد جعفری:

2 لیوان جعفری خرد شده و یک عدد پیاز خلال شده را خوب مخلوط کنید .در انتها نمک، روغن زیتون و مقدار کمی لیموترش تازه را به آن بیفزایید.

2. سالاد آویشن :

مقداری آب لیمو، روغن زیتون، پودر زنیان، نمک و فلفل را درون کاسه ای کوچک ریخته و خوب به هم بزنید .یک چهارم پیمانه آویشن تازه خرد شده، نیم پیمانه کاهوی خرد شده و 3 قاشق غذاخوری ریحان تازه خرد شده را درون کاسه ای بریزید .سس گیاهی را روی آن ریخته و پس از هم زدن بلافاصله صرف کنید.

  1. سالاد لبوی قرمز:

ابتدا یک لیوان برگ جعفری را کف بشقاب پهن کرده و بعد 100 گرم لبوی پخته و نگینی خرد شده را روی آن بچینید .سپس یک قاشق غذاخوری پودر شوید خشک را با مقداری روغن زیتون، آب نارنج، نمک و فلفل را در ظرفی جداگانه بهم زده و روی لبوها بریزید و میل نمایید.

  1. سالاد هویج و کرفس:

هویج و کرفس و کاهوی خرد شده را با مقداری جوانه ماش مخلوط کرده و با سسی متشکل از 5 قاشق رب انار، 5 قاشق عسل، 5 قاشق روغن زیتون، مقداری سرکه و کمی ادویه میل کنید.

  1. سالاد مخلوط:

هویج ، لبوی پخته شده، ساقه های جوان کرفس، کاهو پیچ، زیتون سبز و کمی تره فرنگی را خرد کرده و با سسی متشکل از 5 قاشق رب انار، 5 قاشق عسل، 5 قاشق روغن زیتون، مقداری سرکه و کمی ادویه میل کنید.

عصرانه:
در تمام مواردی که از سیب استفاده می شود، حتما سیب مصرفی کاملا رسیده و شیرین باشد.

  • در روزهای مختلف به تناوب از موارد زیر استفاده شود.
  1. حلوای سیب یا به:

سیب یا به را به مقدار لازم پوست گرفته، هسته‌ها را جدا کنید. سپس سیب‌ها (یا به) را تکه تکه کرده و با آب بپزید تا له شده و آب آن تبخیر شود. کمی گلاب، زعفران، هل، دارچین و مقداری عسل کف گرفته یا شکر به قوام آورده به آن اضافه کرده، دوباره بگذارید بپزد تا سفت و منعقد شود. در ظرفی پهن کرده و خلال پسته روی آن بپاشید.
2. فالوده سیب: 3-2 عدد سیب رنده شده با کمی گلاب، عرق بیدمشک ، زعفران، یک قاشق مرباخوری تخم خرفه نیم‌کوب شده و عسل (این ترکیب را می توانید به عنوان وعده شام با نان میل کنید)

  1. حلوای هویج:

زردک شیرین و رسیده را پوست کنده و از وسط به صورت طولی نصف کنید و قسمت سفت میانی آن را جدا کنید .سپس آن را رنده کرده و با آب و گلاب بپزید .سپس شکر یا عسل را با هل و گلاب و زعفران به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود . خلال مغز بادام و مغز پسته را در ماهی تابه دیگری با حرارت ملایم بو داده و به حلوا اضافه کنید .سپس حلوا را در سینی پهن کرده و با چاقو به شکل لوزی ببرید.

4. یخ در بهشت:

آرد برنج را در مقداری شیر بز حل کنید، از صافی بگذرانید و در قابلمه روی شعله ملایم به جوش بیاورید .سپس شعله را کم کنید و مرتب به هم بزنید .سپس شکر و هل و گلاب و عرق بیدمشک و عرق بهارنارنج را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شده و یخ در بهشت غلیظ شود .وقتی که به قوام فرنی یا کمی غلیظ تر رسید زیر آن را خاموش کرده و در ظرف مناسب بکشید تا خنک شود .سپس روی آن را با مغز پسته کوبیده و اندکی محلول زعفران تزیین کنید و در یخچال بگذارید تا ببندد.

نوشیدنی های سرد:

  • به جای آب و نوشابه از نوشیدنی های زیر استفاده شود:
  1. شربت انار:

آب انار ملس را با مقداری شکر و گلاب و کمی زعفران به قوام بیاورید. موقع نوشیدن با آب رقیق کنید.

  1. شربت بادام:

250 گرم بادام پوست کنده را با کمی آب سرد در مخلوط کن بریزید تا خمیر شود. سپس 2 پیمانه مخلوط عرقیات مفرح، عرق نسترن، عرق کاسنی و عرق رازیانه داغ شده را روی آن بریزید و بگذارید خنک شود. سپس بادام را شیره بگیرید و مایه به دست آمده را با شکر یا عسل به قوام بیاورید.

  1. جلاب:

یک کیلو شکر را با 3کیلو گلاب روی حرارت ملایم قرار داده ،جوشانده و کف آن را بگیرید تا مقدار آن به نصف برسد .سپس یک گرم زعفران ساییده را به آن اضافه کنید.مایه شربت فوق را در ظرفی نگهداری کرده و موقع مصرف با آب رقیق کرده و بنوشید.

4. شربت تخم ریحان:

12 گرم تخم ریحان را به مدت 1 ساعت در یک لیوان مخلوط گلاب ، عرق کیالک، عرق نسترن و عرقیات مفرح بخیسانید. سپس کمی عسل اضافه نموده و میل کنید.

5. شربت سیب:

مقدار دلخواه آب سیب را روی شعله بگذارید تا نصف آن بخار شود.آنگاه صاف کرده بگذارید یک شب بماند. دوباره روی شعله ملایم گذاشته تا غلیظ شود . باز صاف کرده ، در ظرف شیشه ای بریزید . اگر تابستان باشد ، چند روزی آن را در آفتاب گذاشته تا ماده آبی آن بخار شود.شربت را در ظرف شیشه ای نگهدارید و از آن استفاده کنید. اگر خواستید شربت شیرین باشد به ازای هر 3 کیلو از افشره سیب 450گرم شکر در آن ریخته و به قوام بیاورید.

  1. آب سیب با کمی گلاب و عسل و کمی آب لیموترش تازه
  2. شربت رضوی با عرقیات مفرح و عسل (تنها نوشیدنی ای که می توانید به همراه غذا استفاده کنید)
  3. شربت آناناس :

آب اناناس ،گلاب و بیدمشک هر کدام یک هشتم آب آناناس ، عسل یک سوم آب آناناس.همه را با هم روی شعله ملایم به قوام بیاورید.

  1. شربت نارنج یا بالنگ :

آب بالنگ یا نارنج را به مقدار 400گرم با دو سوم آن شکر یا عسل ، روی حرارت ملایم به قوام بیاورید.

  1. - شربت گاوزبان:

گاوزبان و بادرنجبویه به اندازه مساوی در40برابر آنها آب جوشانده تا نصف شود. صاف کرده عرق بیدمشک و گلاب به آن اضافه کرده با شکر یا عسل به قوام آورده، زعفران را با گلاب حل کرده به آن بیفزایید50-25گرم از آن را با گلاب یا آب سرد میل کنید.

  1. شربت بادرنجبویه:

آب بادرنجبویه را با شکر به قوام بیاورید.اگر بادرنجبویه تازه نباشد، بادرنجبویه خشک 250 گرم در آب جوشانده صاف کرده با مقداری شکر به قوام بیاورید.

  1. آب عسل (ماءالعسل):

عسل2جزء،گلاب 1جزء،عرق گاوزبان1جزء ، همه را با هم روی شعله ملایم بجوشانید .اگر کمی میخک و زعفران را در پارچه ای بسته در این ماءالعسل در هنگام جوشیدن بگذارید بهتر است.

  1. شربت لیمو :

مقداری شکر را در ظرفی ریخته و آنقدر آبلیموی تازه بر آن بفشارید که رویش را بگیرد ،سپس یک شبانه روز مخلوط را در ظرفی دربسته در دمای معمولی نگهداری کنید سپس صاف کرده با قدری دیگر آب لیمو به قوام بیاورید.مایه شربت فوق را در هنگام مصرف با آب رقیق کرده و بنوشید.

  1. شربت زرشک:

آب زرشک 400 گرم، آب سیب رسیده 400 گرم، آب لیموترش تازه 200 گرم، با مقداری شکر یا عسل به قوام بیاورید. اگر زرشک تازه برای آبگیری نبود، مقداری زرشک خشک را در 4 برابر آن آب یک شب بخیسانید و روز بعد بجوشانید تا آب آن به یک سوم برسد.

نوشیدنی های گرم:

  • به جای چای، قهوه و نسکافه از موارد زیر استفاده شود:
  1. دم کرده چوب دارچین نصف قاشق غذاخوری، هل سبز خرد شده 5 عدد، نصف قاشق غذاخوری گل سرخ خشک، زعفران نیم گرم، به علاوه کمی عسل
    2. دم کرده نصف قاشق غذاخوری دارچین، نصف بند انگشت زنجبیل، نصف قاشق غذاخوری بهارنارنج با کمی عسل

دم کرده به و سیب:

به و سیب رنده شده خشک شده را مخلوط کرده و با آب جوش دم کرده میل نمایید. در صورت تمایل می توانید با عسل شیرین کنید.

میوه :

سیب شیرین رسیده، گلابی، آناناس، به، توت، تمشک، شاهتوت، انار شیرین، ریواس، تمرهندی، انگور قرمز

رژیم سیر و لیموترش:

30 حبه سیر پوست گرفته را با5عدد لیمو ترش تازه با پوست که چند برش روی پوست آن زده شده در مخلوط کن ریخته تا خمیر شود. خمیر به دست آمده را با یک لیتر آب روی شعله بسیار کم به جوش رسانده شعله را خاموش کنید تا سرد شود . سپس آن را صاف نموده و در یخچال نگهداری کنید . 50 سی سی یا یک استکان تا چهل روز مصرف شود.

بادکش موضعی گرفتگی عروق

  • درمان اسپاسم عضلانی
  • دفع بلغم شدید
  • رفع انسداد موضعی عروق
  • درمان تکمیل شکستگی استخوان
  • خون رسانی موضعی برای ایجاد چاقی موضعی و رفع آتروفی موضعی
  • تخلیه آکنه های عفونی و دمل
  • استخراج جسم خارجی از نقطه خاص بدن
  • تسریع روند ترمیم ها زخم ها و سوختگی

 


[1]  درمان گیاهی- نعیمی- قسمت علائم گرفتگی عروق

[2]   الکافی ج6ص364ح4 مکارم الاخلاق ج1 ص388 ح1309

[3]   کافی: ج 6، ص 364

[4]   طب النبی  ص 137

[5]   کافی ج6 ص 519

[6]   فردوس ج5 ص370

[7] مکارم الاخلاق ج 1 ص416

[8] مکارم الاخلاق ج 1 ص363

[9] نسخه های مورد تایید استاد...

[10] متن مورد تایید استاد

[11] کتاب و سخنرانی های استاد

[12] زالوی ایرانی ص 73

[13]   عسل38

[14]   پرسش های شما، پاسخ های حکیم دکتر روازاده، ج 1، ص 81

 [16] نسخه های مورد تایید استاد...

[17]  طب نجات بخش صفحه 127.

[18]  طب اصول گرای اسلامی

[19]    طبیب همراه ص38

[20]    متن مورد تایید استاد


منبع: کتاب نسخه  های  معصومین  و  بزرگان طب اسلامی ایرانی -  بیماری های قلب، خون و عرق  (نویسنده: رضا میرزایی )

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.