تضعیف و تقویت قلب

ضعف قلب (روایات)

گوشت گوسفند باشیر

امام رضا علیه السلام  فرموده اند: هر کس در قلب یا بدن خود احساس ضعف کرد، باید گوشت گوسفند را با شیر بخورد.[1]  امام صادق  علیه السلام  فرموده اند: هرکس دچار ضعف قلبی و جسمی است، گوشت گوسفند را با شیر بنوشد که هر بیماری و دردی را از مفصل ها بیرون و بدن را نیرومند و استوار می سازد.[2]

میوه به شیرین

امام صادق  علیه السلام :جعفر بن ابى طالب، نزد پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم بود و براى پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم يك به، هديه آوردند. پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم قطعه اى را از آن بريد و به جعفر داد. جعفر، از خوردنش خوددارى ورزيد. فرمود:بگير و بخور؛ چرا كه قلب را هشيار وقوی مى کند و ترسو را دلير مى كند.[3]

امام علی  علیه السلام  فرموده است: به مایه توانمندی قلب وحیات دل ودلیری آدم ترسو است.[4]

ورسول خدا (ص)فرموده اند:به مایه جلای قلب وزدودن اندوه سینه وفزونی عقل است.[5]  نکته: به حتما شیرین وپخته  باشد.چون بشدت قابض است.واگر خام مصرف شود باید قسمتی از یک به را بخورید و زیاده روی نکنید.

ضعف قلب (تبریزیان)[6]

 تقویت کننده قلب (مرکب 24) به اندازه ی فندق صبح ناشتا و شب موقع خواب مصرف کنید.

عسل براي تقويت عضله ی قلب (دریایی) [7]

پوست انار را خشک کنید، و پس از ساییدن یک قاشق چای خوری پودر آن را در یک فنجان آب جوش ریخته و آن را با یک قاشق مربا خوری عسل، شیرین کنید. دارو را به مدت یک هفته، روزی دو نوبت (صبح و شب) استفاده کنید، عضله قلب تقویت شده و با نشاط می گردد.

 برای درمان تنگی دریچه های قلب (سرخرگ آئورت) یا گرفتگی های عروق کرونر

 یک قاشق غذاخوری عسل با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون همراه با عصاره ی نصف لیمو ترش در یک لیوان آب گرم ریخته و آن را تا حدّ نقطه جوش رسانده، سپس ناشتا بخورید.

هم چنین برای تقویت عضله قلب و انجام عالی وظیفه و مقاربت جنسی برای بیماران قلبی، هر روز یک عدد پیاز کوچک میل شود، و یک ساعت بعد، یک لیوان جوشانده آویشن (یک قاشق مربا خوری پودر آویشن) که با دو قاشق مربا خوری عسل، شیرین شده را بنوشید.

مقوّی قلب (ضیایی)

هر روز نصف قاشق چایخوری نارمشک مخلوط با عسل گردد و میل شود.

عرق مرکّبۀ قلب (ضدّ درد، ضدّ سوزش، ضِدِّ گرفتگی، ضِدِّ تپش قلب): عرق سنبل الطّیب یا عرق گل گاو زبان + عرق گل بهارنارنج + عرق مرزنجوش + عرق بابونه + عرق اسطوخدوس + عرق کلپوره + عرق بادرنجبویه + عرق بومادران.


[1]   محاسن: ج 2 ، ص 259

[2]    طب الائمه ص64

[3]   کافی ج6 ص 357

[4]   بحارالانوار:ج66،ص176.

[5]   محاسن:ج2،ص549.

[6] کتاب و سخنرانی های استاد

[7]   دريايي كتاب عسل صفحه 369


منبع: کتاب نسخه  های  معصومین  و  بزرگان طب اسلامی ایرانی -  بیماری های قلب، خون و عرق  (نویسنده: رضا میرزایی )

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.