بلوبری

بلوبری هم مانند دیگر افرادِ خانواده‌اش یعنی کرنبری (Cranberry) و هاکلبری (huckleberry) معمولا به‌ صورت بوته یا درختچه‌های گلدار به‌ عمل می‌آید و رنگ میوه‌ی آن از آبی تا بنفش متغیر است.

این میوه‌ی کوچک معمولا بین ۵ تا ۱۶ میلی‌متر قطر و انتهای آن زائده‌ای تاج‌ مانند وجود دارد. بلوبری در ابتدا سبز‌ و هنگامی که کاملا رسیده می‌شود، از سبز به آبی‌ و بنفش تغییر رنگ می‌دهد.

از این میوه‌ی جذاب دو نوع رایج وجود دارد:

۱. بلوبری Highbush که بیشتر در ایالات متحده رشد می‌کند.

۲. بلوبری Lowbush که به‌عنوان بلوبری وحشی هم شناخته می‌شود. این نوع بلوبری ریزتر است اما آنتی‌اکسیدان بیشتری نسبت به نوع دیگر آن دارد.

  • بلوبری اگرچه میوه ای خارجی است اما در کاهش وزن تاثیر فوق العاده ای دارد.
  • بلوبری سرشار از رنگدانه ای است که موجب تقویت حافظه و یادگیری می شود و از طرفی از پیری سلول های مغز جلوگیری می کند.
  • بلوبری در کاهش وزن نیز موثر بوده لذا در بیشتر رژیم های کاهش وزن توصیه می شود و به خاطر طعم متفاوتی که دارد در انواع ترکیب های غذایی نظیر سالاد، نان، پن کیک، ماست و… استفاده می شود و در شکل های مختلف تازه، یخ زده و خشک قابل استفاده است.

خواص بلوبری

1.تاثیر بلوبری بر لاغری و کاهش چربی های شکمی

بلوبری میوه ای با خواص فراوان است یکی از خواص بی نظیر آن تاثیر بر لاغری و کاهش وزن، به ویژه کمک به از بین بردن سریع تر چربی های شکم و پهلو می باشد. استفاده از بلوبری به دلیل دارا بودن فیبر بالا باعث جلوگیری از یبوست می شود و به حرکات منظم روده کمک می کند. فیبر به عنوان عامل مهار کننده در سیستم گوارش شناخته شده است. غذاهایی با فیبر بالا باعث افزایش سائیدگی و یا احساس پر شدن معده و کاهش اشتها می شوند. احساس سیری برای مدت طولانی می تواند باعث کاهش مصرف کلی کالری شود. بلوبری باعث هضم بهتر، کاهش وزن و احساس سیری و لاغری می شود.

تحقیقات نشان داده است که مصرف مداوم بلوبری باعث تسریع در از بین بردن چربی های شکمی و پهلو ها می شود.

طرز تهیه دمنوش بلوبری

یکی از روش های بسیار خوب و مناسب برای استفاده از فواید بلوبری استفاده این میوه در نوشیدنی های به صورت سرد و گرم می باشد، می توانید این میوه را به صورت خشک شده تهیه کنید و آن را به نوشیدنی خود اضافه کنید.

برای تهیه چای بلوبری می توانید تعدادی بلوبری تازه و یا خشک شده را به چای سیاه، چای سبز و یا سفید اضافه کنید. اگر می خواهید تاثیر لاغری بلوبری بیشتر شود آن را به چای سفید یا چای سبز اضافه کنید.

2. محافظت از استخوان ها

بلوبری حاوی آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K است، موادی که در ساختار استخوان موجود می باشند. مصرف مناسب این مواد معدنی و ویتامین ها باعث ایجاد و حفظ ساختار و قدرت استخوان ها می شوند، به خصوص آهن و روی نقش مهمی در حفظ قدرت و انعطاف پذیری استخوان ها و مفاصل دارند. کمبود ویتامین K باعث افزایش خطر شکستگی استخوان می شود علاوه بر این مصرف ویتامین k به جذب بیشتر کلسیم در بدن کمک می کند.

 3. تاثیر بلوبری بر سلامت پوست

کلاژن از پوست محافظت می کند. کلاژن به ویتامین C به عنوان یک ماده ضروری متکی است، ویتامین C باعث کلاژن سازی بیشتر و جلوگیری از ایجاد چین و چروک در پوست می شود و همچنین ویتامینC پوست را در مقابل صدمات ناشی از نور خورشید وآلودگی محافظت می کند. بلوبری سرشار از ویتامین C است.

4. کاهش فشار خون با بلوبری

کاهش سدیم باعث کاهش فشار خون در بدن می شود از آنجا که بلوبری عاری از سدیم است برای افرادی که فشار خون بالا دارند مناسب است. بلوبری حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است؛ مطالعات نشان می دهد مصرف خوراکی های که دارای این مواد معدنی هستند باعث کاهش فشار خون می شوند.

 5. خواص بلوبری برجلوگیری از دیابت

بلوبری مقدار فیبر بسیار بالایی دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که دارای رژیم با فیبر بالایی بوده اند، در آزمایش ها مقدار کلوگز(قند) پایین تری در خون داشته اند و همچنین افراد مبتلا به دیابت نوع2 که از رژیم با فیبر بالایی استفاده کرده اند بهبود مقدار قند خون، چربی و انسولین را گزارش کرده اند.

یک فنجان بلوبری 3.6 گرم فیبر دارد. مطالعات نشان داده افرادی که در روز سه وعده بلوبری، کشمش، گلابی، انگور و سیب مصرف کرده اند کمتر به دیابت نوع 2 مبتلا شده اند.

 5. تاثیر بلوبری بر محافظت در برابر بیماری های قلبی

فیبر، پتاسیم، فولیک اسید، ویتامین C، ویتامین B6 موجود در بلوبری باعث تقویت سلامت قلب می شود. عدم وجود کلسترول در بلوبری نیز برای قلب مفید است. همچنین فیبر موجود در بلوبری باعث کاهش کل مقدار کلسترول در خون می شود و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

6. بلوبری به سلامت قلب و عروق کمک می کند

ویتامین B6 و فولیک اسید از ایجاد یک ترکیب شناخته شده به عنوان هموسیستئین جلوگیری می کند. ایجاد بیش از حد هموسیستئین در بدن می تواند به عروق خونی آسیب برساند و منجر به مشکلات قلبی می شود.

طبق مطالعات انجام شده در مدرسه بهداشت هاروارد انگلستان صورت گرفته مصرف منظم آنتوسیانین ها می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را 32 درصد در زنان جوان و میان سال کاهش دهد. مطالعات نشان داده زن هایی که در طول روز 3 بار از بلوبری استفاده کرده اند نتیجه بهتری گرفته اند.

7. بلوبری و جلوگیری از سرطان

ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری به عنوان عوامل قدرتمندی عمل می کنند که سلول ها را در برابر آسیب های رادیکال های آزاد که موجب ایجاد بیماری می شود محافظت میکنند.

تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها می توانند رشد تومور را مهار کنند، التهاب در بدن را کاهش می دهند و به کاهش سرعت سرطان مری، ریه، دهانه رحم، اندومتر، پانکراس، پروستات و کولون کمک می کنند و همچنین بلوبری حاوی فولیک اسید می باشد که در پیوند و ترمیم DNA نقش دارد. این ماده می تواند از تشکیل سلول های سرطانی ناشی از جهش در DNA جلوگیری کند.

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.