اطریفل گشنیزى‏

 

خواص دارو:
مقوّى فم معده؛ مانع تصاعد بخارات از معده و سایر اعضا به مغز و شقیقه؛ رافع سرگیجه و صداع مشارکت معدى.

اجزاى دارو:
هلیله سیاه، بلیله، آمله (مکد ۱ واحد)؛ هلیله زرد (۲ واحد)؛ تخم گشنیز (۵/ ۲ واحد)؛ عسل کف‏گرفته (۱۵ واحد)؛ روغن بادام (به قدر لازم).

شیوه ساخت دارو:
اجزا را کوفته از الک مش ۸۰ رد کرده و با روغن بادام چرب کنند تا رنگ آن تغییر کند. سپس، با عسل بسرشند و دارو را به مدت ۴۰ روز در گرم‏ خانه با دماى ۳۵ تا ۳۷ درجه در ظرف لعابى یا شیشه ‏اى در بسته نگهدارى کنند.

زمان و مقدار مصرف‏:
بعد از هر وعده غذا، یک قاشق چایخورى از آن با آب میل شود.

ملاحظات مصرف‏:
– مصرف دراز مدت و زیاد این دارو (تکرار و اکثار آن) موجب نسیان و ضعف قواى جسمانى شده و ممکن است سبب ضعف نعوظ شود.


منبع: کتاب دارونامه طوبا (گزیده داروهای مجرب پزشکی ایرانی)
پدید آورنده: استاد اسماعیل ناظم

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.