خواص دارو:
مقوّى فم معده؛ مانع تصاعد بخارات از معده و سایر اعضا به مغز و شقیقه؛ رافع سرگیجه و صداع مشارکت معدى.
اجزاى دارو:
هلیله سیاه، بلیله، آمله (مکد ۱ واحد)؛ هلیله زرد (۲ واحد)؛ تخم گشنیز (۵/ ۲ واحد)؛ عسل کفگرفته (۱۵ واحد)؛ روغن بادام (به قدر لازم).
شیوه ساخت دارو:
اجزا را کوفته از الک مش ۸۰ رد کرده و با روغن بادام چرب کنند تا رنگ آن تغییر کند. سپس، با عسل بسرشند و دارو را به مدت ۴۰ روز در گرم خانه با دماى ۳۵ تا ۳۷ درجه در ظرف لعابى یا شیشه اى در بسته نگهدارى کنند.
زمان و مقدار مصرف:
بعد از هر وعده غذا، یک قاشق چایخورى از آن با آب میل شود.
ملاحظات مصرف:
– مصرف دراز مدت و زیاد این دارو (تکرار و اکثار آن) موجب نسیان و ضعف قواى جسمانى شده و ممکن است سبب ضعف نعوظ شود.