هلیله سیاه
پيامبر صلي الله عليه و آله : عَلَيْكُمْ بِالاْءِهليلَجَ الاَْسْوَدَ فَاِنَّهُ مِنْ شَجَرَةِ الْجَنَّةَ وَ طَعْمُهُ مُرٌّ و فيهِ شِفاءٌمِنْ كُلِّ داءٍ؛
هليله سياه بخوريد، كه از درختان بهشت است. مزه آن تلخ است ولى شفاى هردردى است. [طب النبى، ص 31]
 

هلیله سیاه چیست؟

 درخت آن حدودا به طول سه الی چهار متر می باشد. در آغاز بهار برگ های آن می روید و دارای برگ های بیضی شکل و کشیده و نوک‌تیز می باشد در اوایل اردیبهشت گل های آن رشد می کند و گل‌های آن کوچک و به رنگ صورتی مایل به سفید امی باشد که این گل‌ها تا اوایل خرداد بر شاخه‌ها می ماند و سپس تبدیل به میوه می‌ گردند.

میوه آن اندکی دراز و نوک‌تیز و به رنگ سبز می باشد که در گذر زمان تبدیل به قرمز می شود در آخر مردادماه کامل می شود و تغییر رنگ می‌دهد. قهوه‌ای سیر مایل به سیاه آن را در اوایل شهریور از درخت چیده می شود و در آفتاب پهن شده تا خشک گردد، در اثر خشک شدن به طور کلی دچار تغییر رنگ می شود و به رنگ سیاه مبدل می شود و آماده برای بازار صادرات می‌گردد. بهترین نوع آن بی‌دانه  است  که سفت و بدون پوسیدگی کوچک با رنگ سیاه می‌باشد. 

میوه تازه هلیله

خواص هلیله سیاه

  • افزایش طول عمر
  • تقویت معده ،تقویت نور چشم و بینایی ، درمان یبوست و اسهال ،تقویت کبد و تصفیه خون
  • رفع سفیدی مو،تقویت حافظه
  • جویدن روزانه مقداری از آن به صورت ناشتا بواسیر، قولنج و یبوست و آسم را درمان می کند؛ برای برطرف کردن سیاهی دور چشم موثر است.
  • هلیله سیاه برای درمان سیاهی دور چشم مفید می باشد.
  • خواص هلیله سیاه برای پوست و مو
    برای از بین بردن سفیدی مو به مدت یک سال الی یک و نیم سال روزی هلیله را آسیاب کرده و با کمی آب بعد از غذا مصرف شود یا این که روزی یک عدد داخل دهان گذاشته و مکیده شود.
    برای سفت شدن پوست یک قاشق چایخوری پودر هلیله سیاه را در مقدار  ۳۰سی‌سی گلاب حل نموده و حدود یک ساعت در همان حالت بماند سپس خوب هم خورده و صاف نمایید به پوست بمالید.

روش مصرف هلیله سیاه

جهت مصرف هلیله سیاه یک قاشق چای خوری هلیله آسیاب شده یا پودر هلیله رو تو یه ظرف ماست ریخته و یک قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین  به آن اضافه کرده و هم بزنید ولی زیاد این کار رو ادامه ندید و بلافاصله بعد از شام میل کنید.

راه دیگر خیس کردن پودر هلیله سیاه با آب جوشیده شده و پس از این که تبدیل به خمیر هلیله سیاه شد آن را به صورت کروی به اندازه ی نخود تبدیل به حب می کنیم و پس از خشک کردن آن می توانید قبل یا بعد از غذا همانند قرس مصرف کنید. 

پودر هلیله سیاه

انواع هلیله عبارت‌اند از:

  • هلیله سیاه
  • هلیله زرد
  • هلیله کابلی
  • هلیله برنجی

تمام انواع هلیله در اصل یکی هستند،
وقتی‌که هلیله کوچک است به آن می‌گویند هلیله برنجی،
وقتی بزرگ‌تر شد به آن می‌گویند هلیله سیاه،
وقتی بزرگ‌تر شود رنگ آن زرد می‌شود و به آن می‌گویند هلیله زرد،
وقتی خیلی بزرگ شد و رسید قهوه‌ای‌ رنگ می‌شود و به آن می‌گویند هلیله کابلی.

مزاج: می گويند هليله زرد از سياه آن گرم تر است. می گويند هليله هندی کمتر از هليله کابلی سرد است. اما همه ی هليله ها سرد و خشکند.  علت آنکه به تقویت معده کمک می کند این است خاصیت قابض بودن دارد.

ملاحظات مصرف
  • در دوران بارداری و شیردهی نباید استفاده گردد.
  •  مصرف بیش از حد پودر هلیله سیاه موجب اسهال و مشکلات گوارشی مثل نفخ و گاز بیش از حد معده می گردد.
  • هلیله سیاه در ایام قاعدگی، افرادی که از خستگی رنج برده و افراد خیلی لاغر ممنوع می باشد.

شما هم می توانید دیدگاهتان را بنویسید.

دیدگاه شما برای ما مهم است.

امتیاز کاربران به : هلیله سیاه

امتیاز
دیدگاه ها
۱۳۹۷/۷/۱۲

فرزین :

خیلی جالب بود