زردچوبه

زردچوبه یا زرچوبه ادویه ای زرد رنگ بوده و هزاران سال است که به عنوان گیاه دارویی در هند استفاده می شود.

زردچوبه که یکی از گیاهان خانواده ی زنجبیل است، حاوی مقادیر بالایی ترکیبات خاصی به نام کورکومینوئید می باشد که مهمترین آنها کورکومین است، کورکومین ترکیب فعال زردچوبه بوده و دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی می باشد.

زردچوبه به علت دارا بودن برخی از ویتامین ها، فلزها، کلسیم، فواید بسیاری دارد و هیچ سمی ندارد از این رو، استفاده از آن به اندازه اعتدال هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.

ماده اصلی موجود در زردچوبه کورکومین است که به علت داشتن خواص ضد سرطان ی اش بسیار محبوب است. اگر زردچوبه در آب گرم ترکیب شود و نوشیده شود خواص آن چندین برابر می شود و در این صورت خواص بیشتری به شما می دهد.

متأسفانه جذب زردچوبه توسط جریان خون بسیار ضعیف است. برای بهره‌گیری هرچه بیشتر از خواص زردچوبه و افزایش جذب آن، بهتر است آن را با فلفل سیاه مصرف کنید. فلفل سیاه محتوی پیپرین است و می‌تواند جذب زردچوبه را تا ۲۰۰۰٪ افزایش بدهد.

خواص زردچوبه

  1. طب سنتی از زردچوبه برای بهبود وضعیت خواب و رهایی از افسردگی استفاده می کند.
  2. زردچوبه میزان قند خون را تنظیم می کند و مقاومت در برابر انسولین را کاهش می دهد و به عنوان یک داروی مقاوم ضد دیابت نوع 2 عمل می کند و وقتی با ادویه های دیگر مخلوط می شود میزان قند خون را کاهش می دهد.
  3. زردچوبه موجب تنظیم گردش خون می شود و پاک کننده طبیعی برای کبد به شمار می رود.
  4. زردچوبه از قدرت هضم بالایی برخوردار است و سوخت و ساز را زیاد می کند و مانع از نفخ در معده می شود، اما در صورتی که فردی به بیماری التهاب کیسه صفرا مبتلاست، نباید از آن به عنوان یک مکمل غذایی استفاده کند زیرا وضعیت این بیماری را وخیم تر می کند.
  5. زردچوبه مانع از بیماری آلزایمر می شود.
  6. این ادویه، مانع از سکته و تصلب شرایین می شود و از میزان کلسترول خون می کاهد و در نتیجه به سلامت قلب کمک می کند.
  7. سطح بالای کلسترول بد (LDL) می‌تواند به مشکلات مختلف قلبی مانند حملات قلبی، سکته مغزی، تصلب شراین (گرفتگی عروق) و غیره منجر شود. به غیر از مصرف منظم داروهای مخصوص کاهش کلسترول، افزودن زردچوبه به رژیم غذایی شما باعث کاهش کلسترول بد (LDL) به طور طبیعی می‌شود.
  8. زردچوبه خاصیت پاک کننده و ضد التهاب و عفونت دارد و در درمان سوختگی های سطحی و کوفتگی ها و بریدگی ها مفید است و می تواند مانع از التهاب های پوستی شود.
  9. زردچوبه، جلوگیری از درد مفاصل و کشنده دردها است.
  10. زردچوبه مانع از سرطان می شود و به حفظ سلول های سالم کمک می کند و از ترشح آنزیم هایی که به رشد سلول های سرطانی کمک می کند، جلوگیری می نماید.
  11. مصرف زردچوبه باعث می شود که پوستی شفاف تر و شاداب تر داشته باشید.
  12. زردچوبه به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی در مشکلات آرتروز و التهاب مفصلی بسیار کمک می‌کند. حتی اگر نتواند به طور کامل این بیماری‌ها رادرمان کند می‌تواند به کمک املاحی که دراد در کاهش درد و التهاب نقش خوبی بازی کند.
  13. خواص ضد باکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی زردچوبه باعث کشتن باکتری‌ها و قارچ‌های مختلفی می‌شود بیماری‌های سرماخوردگی، آنفولانزا و غیره را پدید می‌آورند. یک لیوان شیر زردچوبه یک درمان خانگی طبیعی برای بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن شماست.
ملاحظات مصرف
  • برای بیمارانی که به التهاب کیسه صفرا مبتلا هستند ضرر دارد.
  • مصرف زیاد زردچوبه می تواند سبب نفخ ، رفلاکس معده و اسهال شود.

  • مصرف زردچوبه به دلیل اینکه هیچ سمی ندارد اگر با تعادل باشد هیچ عوارضی ندارد ولی در مصرف های دوز ۴۵۰ میلی گرم یا بیشتر از دوز ۴۵۰ میلی گرم در تعداد کمی از افراد باعث سردرد خفیف و حالت تهوع می شود.

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.