کزنگ گیاهی است که در دامنههای کوههای مرکزی ایران میروید. این گیاه عطر و طعم فوقالعادهای دارد و البته خارهایی وحشتناک. وقتی این گیاه تازه روییده است و برگهایش تازه و آبدار است، عطر و طعمش بیشتر است. برای چیدن یک چاقو همراه داشته باشید و آن را از روی سطح خاک ببرید. بعد باید با حوصله تکتک تیغها رو با قیچی قطع کنید. بعد باید آنها را تازه در ماست یا دوغ بریزید. برای طعمدهی بیشتر، بهتر است کمی آن را پیش از ریختن در ماست یا دوغ فشار بدهید تا بافتهای آن اندکی پاره شود و طعم بیشتری آزاد کند. از خشک کردن یا پودر کردن آن پرهیز کنید. طعمش از دست میرود. راه خوب این است که آنها را خیلی فشرده در یک ظرف نوشابه بریزید و آن را با دوغ پر کنید. به این ترتیب دوغی با طعم کزنگ بالا دارید که میتوانید به عنوان اسانس برای هنگامی که دوغ درست میکنید، استفاده کنید. به این ترتیب، کزنگ را در دوغ تازه نگه میدارید.
شما هم می توانید دیدگاهتان را بنویسید.
دیدگاه شما برای ما مهم است.
امتیاز کاربران به : کزنگ
مرتضی :
سلام
من عاشق ماست و دوغم. خیلی دوست دارم مزه و عطر این کزنگ رو بچشم.
کجا میشه گیر آورد این علف رو؟
صادق :
ارتفاعات قم و اراک پیدا میشه