آمله

میوه آمله گیاهی است از خانواده ی Euphorbiaceae، درختچه ای است کوچک ودارای برگهایی با برگچه های ریز و انبوه. قد آن به بزرگی درخت گردو می رسد و پوست خاکستری رنگ درختچه قطعه قطعه از ساقه جدا می شود. گل های آن زرد خاکستری و میوه ی کروی و گوشت دار دارد. طعم آن تلخ و ترش و گس و دارای پوست نازک شبیه به آلوچه و اندازه ی آن در حدود یک گردو و یا کوچکتر تا اندازه یک نخود است که نوع خوب آن بزرگتر و سنگین تر و زردرنگ تر است.در وسط هر میوه یک هسته قرار دارد.درختچه دارای چوب سختی نظیر چوب گردو است.این درختچه در هندوستان تاجنوب چین در مناطق گرمسیر انتشار دارد.

طبیعت گیاه آمله سرد و خشک دارد.

آمله بیشتر در طب سنتی هندی استفاده می شود. آمله سرشار از ویتامین سی و بسیاری از ویتامین های دیگر میباشد. همچنین دارای مقادیر بسیاری از مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. آمله معمولا در درمان عفونت مفاصل، تب، عفونت مجاری ادراری و کنترل قند خون استفاده می شود. آمله پر از فیبر است می تواند برای گوارش مفید باشد.

خواص آمله

آمله مقاومت و سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها زیاد می‌کند، از استفراغ جلوگیری می‌کند، اشتها را زیاد می‌کند، ملین است و نیروی جنسی را نیز زیاد می‌کند. این میوه قطع کنندهٔ انواع خونریزی‌ها است و در درمان بواسیر نیز بسیار مفید است.

  • درمان سوءهاضمه
  • تقویت کنندهٔ ذهن و قلب
  • درمان درد موضعی
  • درمان بواسیر
  • نیروی جنسی را زیاد می‌کند
  • رفع نسیان
  • رفع فراموشی و مالیخولیا
  • جلوگیری از انواع خونریزی‌ها
  • تقویت کنندهٔ موی سر

خشک شده آمله

خواص روغن آمله

  • شب ها به سر مالیده به جهت رفع موهای سفید ،تقویت مو و بلندی تار موها
  • تقویت پیاز موی سر و صورت
  • پیشگیری از سفیدی زودرس موهای سر و صورت
  • ضد خشکی، شوره و پوسته پوسته شدن سر
  • تقویت، حالت دهنده و نرم کننده موهای خشک
روش مصرف روغن آمله

تقویت، حالت دهنده و نرم کننده موهای خشک: در صورتی که پوست سر و همچنین موهای خشکی دارید هر شب چند قطره روغن را داخل کف دست ریخته و موها و پوست سر را ماساژ داده و روز بعد سر را شستشو کنید، این عمل هم باعث نرم شدن، تقویت و از بین رفتن خشکی و پوسته پوسته شدن سر خواهد شد.

تقویت ریش و سبیل: ابتدا محل را شستشو کرده و سپس با روغن محل‎های مورد نظر را چرب کرده و ماساژ دهید.

ملاحظات مصرف

این گیاه برای طحال مضر است و مصلح آن سنبل الطیب و عسل می باشد.

 

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.