افتیمون
این گیاه که به زبان هندی اکاس بیل نامیده می شود گیاهی است از تیره پیچک صحرائی علفی و یکساله و دارای ساقه های ظریف و باریک است. گیاهی است از تیره پیچک صحرائی علفی و یکساله، دارای ساقه های ظریف و باریک است که قابلیت انعطاف داشتهرنگ ساقه تقریبا کرم مایل به قرمز است، از جهت رنگ گل دارای انواع : سفید، ادامه
کنجد با پوست
دانه های کنجد حاوی مواد چربی، آنتی اکسیدان ها، روغن کنجد، مواد پروتئینی، اسید آمینه، سلولز، مواد معدنی و کلسیم است و بدین ترتیب دانه های کنجد بسیار مغذی بوده و حاوی مقدار زیادی انرژی هستند.کنجد دارای پروتئین، ویتامین های F۱، E، D، B و لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود ۵۰ درصد است. روغن ادامه
دار فلفل
گیاه دارفلفل بیشتر شبیه به درخت توت است و میوه آن دراز و ناهموار و شبیه به توت ولی باریکتر و درازتر و بسیار تند و تیز است. میوه دارفلفل به شکل خوشه، کوچک، گوشتدار، شبیه شاهتوت به رنگ سیاه، البته باریک تر و درازتر از شاهتوت است. برگ، میوه و ریشه دارفلفل خواص دارویی دارد. از آن به صورت ادویه در ادامه
سداب
سُداب (نام علمی:Ruta graveolens) از تیره مرکبات (سُدابیان) (rutaceae) گیاهی علفی پایا با ساقه های منشعب و چوبی، برگ های متناوب دو تا سه قسمتی صاف و بی پرز است.ترکیبات مهمترکیبات مهم قسمت هوایی سداب شامل کومارینها، فورانوکومارینها، آلکالوئیدهای فورانوکینولین، فلاونوئیدها و به خصوص روتین، اسیدهای ادامه
جنتیانا (كوشاد یا ژانسیان)
جنتیانا یا كوشاد گیاهی است علفی، چند ساله و بسیار زیبا، دارای ساقه ای استوانه ای و سبز كه بلندی آن به حدود 1/5 متر می رسد. این گیاه بحالت خودرو در دشت ها و كوهستان های اروپا و آُسیا می روید. برگ های كوشاد سبز رنگ، نوك تیز و مثلثی است كه دو برگ با هم بوسیله دمبرگ كوتاهی به ساقه چسبیده اند و برگ های ادامه
ریشه درونج عقربی
درونج گیاهی است چند ساله و بلند که ریشه ضخیم و متورم دارد. ریشه شکل خمیده دارد و آن را شبیه عقرب کرده است به همین علت آن را درونج عقربی می نامند. طعم آن تلخ، خو شبو و سخت می باشد و مغزی سفید دارد. از نظر ترکیبات شیمیایی در ریشه گیاه مقدار زیادی ماده اینولین یافت می شود. کمی تلخ و خوشبو و سخت ادامه
بامیه و تخم بامیه
بامیه با داشتن مواد مغذی با ارزشی مانند ویتامین های C ،A و گروه B و عناصری از قبیل منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج خواص فراوانی بر سلامت انسان دارد. خواص بامیهاز دیدگاه طب سنتی ایران بامیه سرد و تر است.مصرف آن برای افراد گرم مزاج مفید است.در برطرف کردن بلغم، صفرا و سودا ادامه
نمک ترکی یا ملح اندرانی
ملح اندرانی صاف و شفاف و بلوری است و به فارسی نمک بلوری نامند طبیعت آن در آخر دوم گرم و خشک خواص آن مقوی و فهم و ذهن و مسهل بلغم و لزوجات و رافع تخمه طعام و جشا و مرادویه عین جهت امراض مذکوره در نمک غیر آن جایز و مستعمل نیست. ادامه
قرقات (قره قاط)
قره قات (قره قاط) یا سیاه گیله درختچه ی کوچکی است به ارتفاع تا 60 سانتی متر که دارای برگ هایی بیضوی و به رنگ سبز روشن است. برگ های این گیاه بادوام بوده ولی در زمستان بر روی گیاه باقی نمی مانند. گل ها که در کنار برگ ها می روید سفید مایل به سبز و یا گلی رنگ است. میوه ی این گیاه از نوع سته است و پس از ادامه
زغال اخته
زغال اخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می کند. پلی فنول های موجود در زغال اخته باعث کاهش کلسترول خون می شوند و برای سلامتی قلب مفید هستند. این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است. زغال اخته حاوی بیش از 10 درصد تانن، قند، پکتین، اسیدهای آلی و ادامه
تاجریزی
به فارسی تاجریزی، تاجریزی سیاه، روباه تورک، روباه تربک و انگور روباه و در کتب طب سنتی با نام های عنب الثعلب و عنب الثعلب مجنّن نامبرده شده است. به فرانسوی Morelle noire وAmourette و به انگلیسیBlack nightshade وMorel گفته می شود. گیاهی است از خانوادهSolanaceae نام علمی آنSolanum nigrum L. و ادامه
عروسک پشت پرده (کاکنج)
کاکنج یا عروسک پشت پرده یا عروس پشت پرده، فیسالیس یا فیزالیس گیاهی از تیره بادمجان (solanaceae)، با نام علمی (PhysalisAlkekengi L.) و نام های عشق در قفس و گیلاس زمینی شهرت دارد.گیاهی گرمسیری و بومی جنوب آمریکاست که قسمت خوراکی آن، میوه سته آن است که با پوششی به نام کالیکس محافظت می شود. این گیاه ادامه
مقل
مقل ارزاق، مقل عربی، خاک مقل، مقل الیهود، بوی جهودان، بکوئی، خشل، قفر، کور هم نام برده می شود. مقل صمغ رزینی است و درختانی که از آن مقل گرفته می شود، در مناطق گرمسیر هندوستان در میسور، دکان، هاندش می روید و بعضی از گونه های این درختان در یمن، جنوب عربستان و سواحل عمان می روید. به طور کلی تمامی ادامه
برگ بو
برگ بو (به انگلیسی : Bay laurel و با نام علمی : Laurus nobilis) گیاهی خوشبو و همیشه سبز است که به صورت درختچه و درخت یافت می شود. در متون قدیمیتر برای برگ بو نامهای دیگری نیز استفاده میشد که از آن جملهاند: غار، حبالغار، شجرالغار، دهم، دهمست، رند، عمار، و ذاقی.برگ بو فواید زیادی برای بدن دارد ادامه
حب القار
حب القار میوه ی گیاهی است از تیره ی Lauraceae، درختی دارد همیشه سبز و نا خزان که در شرایط مساعد ارتفاعش به پانزده تا بیست متر هم می رسد ولی به طور معمول ارتفاعش هفت تا هشت متر است. برگ های آن متناوب، سبز تیره، بیضی شکل، نوک تیز، زیبا و معطر می باشد.گل های آن کوچک به رنگ زرد یا خاکستری روشن است. ادامه
بلوبری
بلوبری هم مانند دیگر افرادِ خانوادهاش یعنی کرنبری (Cranberry) و هاکلبری (huckleberry) معمولا به صورت بوته یا درختچههای گلدار به عمل میآید و رنگ میوهی آن از آبی تا بنفش متغیر است.این میوهی کوچک معمولا بین ۵ تا ۱۶ میلیمتر قطر و انتهای آن زائدهای تاج مانند وجود دارد. بلوبری در ابتدا سبز و ادامه
کرن بری
این میوه را توت شگفت انگیز (wonder berry) می نامیدند. در سال 1620 میلادی مهاجران و مسافران موارد مصرف کرن بری را از بومیان آموختند. مهاجران آلمانی و هلندی این میوه را “کرنی- بری“(crane–berry) یا توت مرغ ماهیخوار، نامیدند. این نامگذاری، به سبب شباهت رنگ شکوفه های کرن بری با سر و گردن مرغ ماهیخوار ادامه
ریشه اَنجَبار
گیاهی علفی و سردسیر از تیرهٔ ریواس است با ساقههای نازک و گلهای خوشهای سرخرنگ که ساقهٔ زیر زمینی آن در طب برای معالجهٔ بواسیر، اسهال، درد گلو، ورم لثه، اسکوربوت، و جرب به کار میرود. به آن برشیان دارو هم گفتهاند.ساختار گیاه انجباردر اندام هایش بخصوص در ریزوم پیچیده آن مقدار زیادی نشاسته، اسید ادامه
طباشیر یا تباشیر
تباشیر چیست؟تباشیر یا طباشیر ماده ای گیاهی و سفید رنگ است که از درون نی هندی استخراج می شود .جنس این ماده از سیلیس بوده و به شکل ماده بلوری شکل سفید و گاهی زرد رنگ دیده می شود. این داروی گیاهی با دارا بودن خواص بی شمار یکی از گیاهان دارویی مفید در طب سنتی محسوب می شود.تباشیر چگونه تهیه می ادامه
مخلصه
خواص مخلصه از همه اندام های هوایی گیاه مخلصه، عرقی به دست می آید که در طب سنتی خواص فراوانی برای آن قائل هستند. گیاه مخلصه یا گیاه نوروزی از گیاهان مسکن است که در درمان دردهای مختلف مخصوصا درمان دردهای میگرنی، دردهای مفاصل و همچنین دردهای زنانگی و قاعدگی در منابع از آن ذکر شده و ضمنا به عنوان تب ادامه
خارخاسک
خارخَسَک (در متون طب سنتی حسک، خسک، شکوهج، شکوهنج) گیاهی بوتهای است. گیاه خارخاسک از خانواده اسفندها است و قسمت مورد استفاده این گیاه میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهی تمام قسمتهای گیاه است و اغلب، تمام میوه آن مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه دارویی به عنوان علف هرز در بیشتر مناطق دیده میشود. ادامه
جَفت بلوط
پوست درخت بلوطجفت بلوط به انگلیسی OAK bark در واقع پوست انواع مختلف درخت های بلوط است. که اثرات دارویی دارد. جفت بلوط به صورت چای یا دمنوش برای اسهال، سرماخوردگی، تب، سرفه، و برونشیت استفاده میشود. همچنین برای تحریک اشتها و بهبود هضم غذا کاربرد دارد. برخی افراد از جفت بلوط به صورت کمپرس مستقیماً ادامه
روغن شحم گاو
روغن شَحم گاو به روغن چربی اطراف قلوهگاه گاو اطلاق میگردد که روغن بسیار لطیفی است و زود آب میشود. در اطراف قسمتهای مختلف بدن گاو چربیهای خاصی شکل میگیرد که به آنها «پیه» یا «پی» گفته میشود. در طب سنتی ایران و در طب اسلامی به خوردن روغنهایی که منشأ حیوانی دارند مثل روغن پیه بسیار ادامه
روغن کتان
از دانه های کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی بدست می آید که روغن دانه کتان نامیده می شود . روغن دانه کتان بنام Flax Seed Oil نامیده می شود.امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آسیا می روید . ازاین گیاه استفاده های زیادی به عمل می آید. حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد ادامه